Prezentam mai jos cateva sfaturi practice care va ajuta sa oferiti o savoare speciala alimentelor dumneavoastra preferate.

Porumbul dulce este mai bun la cutie - Porumbul dulce ar trebui sa se regaseasca pe lista celor cinci alimente zilnice obligatorii in dieta dumneavoastra.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York afirma ca tratamentul termic, folosit pentru procesarea porumbului din conserve, creste cantitatea de antioxidanti din acest aliment cu pana la 44%.

Antioxidantii contribuie la anihilarea radicalilor liberi din organism, care pot sa distruga celulelesi cresc riscul de aparitie a unor boli, precum maladiile cardiacesi cancerul, informeaza dailymail.co.uk.

Mancati cartofii dupa ce s-au racit - Atunci cand cartofii sunt copti, celulele lor de amidon se umflasi se sparg - acest proces se numeste gelanitizare.

Astfel, cartofii pot fi digerati mai usor. Insa, atunci cand cartofii sunt raciti dupa coacere, o parte din amidonul gelatinizat este transformat intr-o forma solidasi cristalina de amidon, care nu poate fi digerat in stomac, denumit amidon rezistent.

Acest amidon rezistent, casi fibrele, ajunge in intestinul gros, unde are un rol important in regularizarea tractului intestinal.

Potrivit unui studiu britanic, cartofii copti contin 7% amidon rezistent, insa acest procent ajunge la 13% dupa racire.
Nu gatiti cu ulei de masline - Uleiul de masline este bogat in grasimi omega-6, care blocheaza reactia organismului fata de inflamatiile ce apar in cazul unor boli cronice precum maladiile cardiacesi artrita.

Multe persoane folosesc uleiul de masline in defavoarea altor tipuri de uleiuri atunci cand gatesc. Insa uleiul de masline este mai putin procesat in comparatie cu alte uleiurisi, din acest motiv, are un punct de fumigare mai scazut - temperatura la care beneficiile nutritionale sunt afectate prin fierbere.

Dupa ce uleiul a ajuns la aceasta temperatura, compozitia lui chimica este alteratasi produce mai multi radicali liberi - molecule daunatoare care pot distruge celulele. Din acest motiv, uleiul de masline nu este indicat in prepararea alimentelor la temperaturi inalte. Folositi-l doar pentru salatesi sosuri reci.

Fierbeti morcovii; evitati sa ii preparati folosind aparatele cu aburi - Cercetatorii italieni au descoperit ca morcovii fierti, in comparatie cu cei cruzisi cei preparati la aburi, contin cea mai mare concentratie de carotenoizi - antioxidanti pe care organismul ii foloseste pentru a sintetiza vitamina A, importanta pentru crestere, reproducere, imunitate, sanatatea pielii, a ochilorsi a parului.

Fierbeti ceaiul pentru cel putin un minut - Ceaiul contine polifenoli, antioxidanti care protejeaza celulele inimii. Polifenolii sunt eliberati doar atunci cand ceaiul este incazitsi au nevoie de 1-4 minute pentru a fi eliberati in apa fierbinte.

Fierbeti-va pastele cu cateva minute mai putin decat timpul recomandat - Pastele tind sa aiba un indice glicemic (GI) scazut, ceea ce inseamna ca ele va asigura o senzatie de satietate pentru mai mult timp. Insa pentru a realiza acest lucru, ele trebuie sa fie preparate "al dente" (sa fie fierte, dar interiorul sa fie ferm).

Atunci cand pastele sunt tari, enzimele digestive din intestin au nevoie de mai mult timp pentru a transforma amidonul in zaharuri, pe care le elibereaza lent in fluxul sangvin, oferind senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Daca pastele sunt fierte prea mult, indicele glicemic creste, iar amidonul este descompus mai repede in zaharuri. Expertii recomanda sa fierbeti pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat de preparare, pentru a obtine aceasta textura "al dente".

Optati pentru laptele organic - Desi multi oamenistiu deja ca laptele, inclusiv laptele degresat, reprezinta o sursa bogata de calciu, putine persoanestiu insa ca acest aliment continesi grasimi omega-3.

Aceste substante sunt importante pentru sanatate: ele reduc vascozitatea sangvina, scazand riscul de produce a cheagurilor, regularizeaza ritmul cardiacsi protejeaza arterele mici.

Potrivit unui studiu realizat timp de trei ani de cercetatorii de la Universitatea Liverpoolsi Universitatea Glasgow, laptele organic contine mai multe grasimi omega-3 decat laptele standardizat. Acest fapt se explica prin dieta bogata in iarba cruda a vacilor din fermele organice, in timp ce vacile din fermele nonorganice mananca in principal grauntesi proteine.

Mancati bananele atunci cand sunt verzi - Exista o falsa perceptie potrivit careia bananele coapte contin mai multe calorii decat cele verzi.

E adevarat totusi ca ele sunt mai dulci. Acest fapt se explica prin aceea ca amidonul se transforma in zahar pe masura ce bananele se coc, insa procesul de coacere a acestor fructe nu influenteaza continutul lor caloric. Insa gradul de coacere al unei banane influenteaza numarul de calorii pe care il primiti de la aceste fructe.

Cu cat banana este mai verde, cu atat aceasta contine mai mult amidon rezistent, care este mai lent absorbit de organism. Astfel, veti absorbi mai putine calorii.

Renuntati la cafea latte, in favoarea cafelei obisnuite - Studiile recente au confirmat faptul ca oamenii pot sa bea in deplina siguranta 4-5 cesti de cafea pe zi, iar acest lucru aresi cateva beneficii pentru sanatate.

De exemplu, cafeaua protejeaza inima contra maladiilor cardiacesi organismul contra diabetului de tipul 2.

Cafeaua contribuie, totodata, la atingerea necesarului recomandat de 1,5 litri de lichide pe zi.

Expertii recomanda sa evitati expressosi sa alegeti cafeaua obisnuita. In plus, un pahar mare de cafea latte, preparata cu lapte integral, contine 225 de calorii - 11% din continutul caloric zilnic al unei femei.

O cafea obisnuita, in care puteti sa adaugati cateva picaturi de lapte semidegresat, contine doar 50 de calorii.