Dacă eşti pregătit pentru anotimpul cald şi vrei să faci câteva schimbări în garderobă, iată care sunt cele mai interesante trenduri din moda masculină anul acesta.

Jacheta bomber

Versatilă şi perfectă pentru a face trecerea de la sezonul rece la cel cald, jacheta bomber este un must-have. O poţi purta la ţinute sport, relaxate, pentru o plimbare prin oraş, dar şi cu pantaloni de stofă şi cămaşă pentru un look urban cool.

Accente utilitare

Pantalonii cargo s-au întors, la fel şi jachetele cu aceeaşi estetică inspirată din uniformele de lucru. Dacă vrei să investeşti în astfel de piese, optează pentru nuanţele clasice de bej maro, gri sau kaki. Chiar dacă nu sunt ideale pentru birou, astfel de piese sunt ideale pentru timpul liber, oricum ţi l-ai petrece!

Nuanţe pastel

Culorile bomboanelor fondante pe care i le cumperi iubitei tale sunt foarte la modă anul acesta. Dacă roz şi lila nu sunt nuanțele care te avantajează, poţi încerca tonuri de bleu. O cămașă într-o nuanţă pastel poate scoate orice ţinută de serviciu din anonimat. 

Accesorii clasice

Un lucru e cert, ceasurile de barbati nu se demodează niciodată, aşa că dacă în 2021 vrei să mai adaugi o piesă în colecţia ta, mizează pe un aspect clasic sau pe un ceas inteligent cu un design tradiţional. Brăţările din piele rămân şi ele în tendinţe, la fel ca şi inelele masive. Pentru toţi cei care îşi doresc să fie deosebit de eleganţi, o batistă de mătase adăugată la buzunarul de sus al sacoului este fix ce trebuie. 

Bermude

Pantalonii scurţi se reinventează în acest sezon. Multe case de modă propun pantaloni până la genunchi – din stofă, călcaţi la dungă, asortaţi cu cămăşi şi sacouri elegante sau cardigane în stil retro. Nu e un stil pentru toată lumea, dar te poţi inspira din ce propun designerii brandurilor italiene pentru câteva ţinute de vacanţă.

XXL

Dacă în sezonul rece era foarte la modă să ai un hanorac XXL, pentru sezonul primăvară-vară, designerii propun trenciuri oversized şi chiar pantaloni foarte largi. Este un stil care se potriveşte doar anumitor siluete, aşa că tu decizi dacă este sau nu şi pentru tine. 

Marinera

Nu ai cum să dai greş cu un tricou în dungi. Dacă nu ai aşa ceva, trebuie să-ţi achiziţionezi cel puţin unul, pentru că este o piesă clasică, veşnic la modă. Anul acesta, o parte dintre designeri au ales să propună această piesă în diferite combinaţii de culori şi din materiale variate. Cu siguranţă vei găsi ceva şi pe gustul tău. 

Imprimeuri îndrăzneţe

Pentru cei care vor să iasă în evidenţă, o cămaşă sau chiar un costum cu un imprimeu îndrăzneţ ar putea fi cheia succesului. De la imprimeuri florale, tropicale şi geometrice la animal print, vara asta poţi purta orice ai chef, atât timp cât te face să te simţi bine. 

Bluza de trening

Nu am scăpat de tot de influenţele anilor ‘80. Bluzele de trening clasice şi cele oversized au revenit în atenţia creatorilor de modă, care le propun în ținute relativ cuminţi, de cele mai multe ori cu pantaloni de trening.

Minimalism

Pentru bărbaţii care adoră croielile clasice şi nu se dau în vânt după imprimeuri şi nuanţe pastel, o parte dintre casele de modă au venit cu o contraofertă: un styling minimalist, culori neutre şi croieli tradiţionale. Nu ai cum să dai greş cu un costum negru, croit impecabil, şi o cămaşă albă din poplin. 

Indiferent care sunt gusturile tale în materie de modă, în tendinţele din sezonul primăvară-vară 2021 vei găsi, cu siguranţă, ceva pe placul tău.

Sursă foto: Pexels.com