Locul 6 - Familia Gracie

Cel mai cunoscut membru - Royce

Royce Gracie a devenit cunoscut in toata lumea la mijlocul anilor 90 dupa ce a castigat cateva turnee de lupta fara reguli, in cusca.
Lumea si-a dat seama ca stilul creat de familia sa, Jiu Jitsu Brazilian, este foarte eficient si trebuie adugat in "arsenal" daca vrei sa fii cel mai tare luptator din lume.
Stilul de lupta fara reguli, Mixed Martial Arts, desi s-a mai "coafat" putin in ultimii ani, a devenit sportul cu cea mai mare crestere in ultimii ani.

Familia Gracie

Stilul a fost creat de Carlos Gracie si rafinat de catre Helio Gracie.
Incepand din anii '30, familia Gracie s-a batut cu toti campionii din Brazilia, fie ca proveneau din Box, Lupte sau Luta Livre.
Pe majoritatea i-a si invins, chiar daca meciurile au durat si cateva ore si au fost disputate pe asfalt.
Astazi, Jiu Jitsu Brazilian este raspandit in intreaga lume, din Alaska in Singapore si Romania, iar MMA-ul a devenit o afacere de miliarde de dolari.

5. Familia Richthofen

Cel mai cunoscut membru - Manfred von Richthofen
Supranumit si Baronul Rosu, Manfred a fost subiectul filmului cu acelasi nume (The Red Baron) si erou de benzi desenate.
Neamtul este cunoscut ca fiind cel mai tare pilot de razboi, servind pentru Germania in primul razboi mondial.
Detine recordul tuturor timpurilor in aviatie, cu 80 de avioane vanate cu succes, fiind recunoscut pentru frica pe care o provoca inamicilor atunci cand ii vedeau avionul vopsit in rosu.

Familia Richthofen

Manfred nu era singurul dement din familie.
Fratele sau, Lothar, era un adevarat maniac. Se spunea despre el ca ar fi si mai talentat decat Manfred, doar ca nu isi dadea interesul mereu.
"Daca urca vreodata si nu dobora cel putin un inamic, nu mai zbura cateva zile", declara chiar Manfred despre incapatanarea fratelui sau, care are la activ peste 40 de avioane doborate.

Stilul lui Lothar era unul sinucigas, acesta aventurandu-se intre liniile inamice chiar daca era mai slab echipat decat avioanele britanice, de exemplu, care carau chiar si 2 mitaliere suplimentare, pe langa armamentul standard.
Nebunia lui Lothar nu se oprea aici. Acesta a fost vanat de 2 ori, aterizand fortat pe teritoriul inamic.
A stat luni de zile in spital dar a revenit de fiecare data pe cer. In cele din urma a trait mai mult decat fratele sau Manfred, doborat de pe cer, si a murit tot intr-un accident de avion! Culmea, in timp ce pilota un avion comercial, la ani de zile dupa ce s-a retras din armata.
Unde mai pui ca cei doi frati "criminali" in ale aviatiei au avut si un var, Wolfram, care a zburat in ambele razboaie mondiale, avand insa un palmares mai slab: 8 avioane vanate. Wolfram a fost totusi singurul care nu a murit din motive "aviatice".

4. Familia Byron

Cel mai cunoscut membru - Lord Byron
Este unul dintre cei mai renumiti poeti din Europa de Vest, a luptat in Razboiul de Independenta al Greciei iar in cele din urma a fost obligat sa plece din Anglia pentru ca facea dragoste cu ....orice!

Familia Byron
Ada a fost singura fata legitima a lui Byron. Mama sa a dorit ca aceasta sa nu aiba aceleasi porniri sexuale cu ale tatalui sau rebel si a inscris-o la o scoala speciala de matematica.

In cele din urma, Ada a fost admisa intr-un grup de studiu al unui savant celebru la acea vreme, Charles Babbage. Acesta din urma a inventat o masini futuristica la acea vreme care este considerata azi precursorul calculatorului.

Ada chiar a prezis ca acea masina va fi folosita intr-o zi pentru a produce muzica, imagini si calcule avansate!
In cele din urma chiar si Babbage a considerat-o genul de savant nebun, insa Ada poate fi considerata intr-un fel ciudat, motivul pentru care ne bucuram de Internet in fiecare zi.

3. Familia Curie

Cel mai cunoscut membru- Marie Curie
A fost prima persoana care a castigat doua premii Nobel la doua discipline diferite, prima femeie profesor la Universitatea din Paris si cel mai important savant in domeniul radiatiilor.
Pacat ca a avut o moarte teribila din cauza expunerii la radiatii...


Familia Curie

Premiul Nobel a fost facut pentru a fi castigat de familia Curie. Fiica Mariei, Irene Joilot-Curie a castigat premiul Nobel dupa ce a descoperit ca elementele din natura pot fi recreate in laborator! In alte cuvint, Irene a realizat ceea ce altii dor visau: a creat AUR in laborator!


Intre timp, sora sa, Eve, s-a decis ca nu vrea sa fie un savant si s-a facut reporter. Si nu oricum, ci din cele mai periculoase zone de razboi. Spre sfarsitul vietii s-a decis sa lucreze alaturi de sotul ei pentru copiii din organizatie UNICEF, ceea ce i-a adus premiul Nobel pentru pace... pana la urma a "sfarsit" tot ca un Curie.
Si pentru ca gena se transmite, Helene, fiica Irinei este savant in cercetare nucleara, in timp ce fratele sau, Pierre, este Directorul Institutului Francez de Cercetare Stiintifica.

2. Familia Norgay

Cel mai cunoscut membru- Tenzing Norgay
Este unul dintre cei mai subapreciati oameni din istorie, fiind primul om ce a urcat pe Everest, alaturi de Edmund Hilary.

Familia Norgay

Avand 3 sotii, Tenzing a avut foarte multi urmasi. Dintre toti, Jamling a fost cel mai de "succes". In cele din urma acesta a urcat pana in varful Everestului.
Pentru a intelege cat de dificila a fost aceasta incercare, in 1996, cand a incercat sa urce prima data, 12 cataratori ce erau cu el au murit. S-a retras si a decis in 2002 sa incerce inca o data.
Totusi, cea mai tare ruda a lui Tenzing a fost nepotul sau, Nawang Gombu.
La 16 ani, Gombu a urcat alaturi de unchiul sau in celebra expeditie pe muntele Everest.
Gombu a fost prima persoana care a urcat de 2 ori pe muntele Everest, fiind primul care a reusit sa escaladeze si varful Nanda Devi.

1. Familia Roosevelt

Cel mai cunoscut membru - Teddy Roosevelt
Theodore a fost al 26-lea presedinte american si una dintre personalitatile remarcante ale istoriei.

Familia Roosevelt

Kermit Roosevelt, probabil singurul fiu de presedinte din lume al carui nume a fost dat dupa o papusa Muppet :) Kermit si tatal sau au plecat intr-o expeditie in jungla ce s-a transformat pana la urma intr-un cosmar.
Acestia s-au pierdut si expeditia a devenit o misiune de recuperare a celor doi. Ambii s-au imbolnavit de malarie dar Kermit a refuzat sa isi ia medicamentele, dandu-i-le tatalui sau.
Cei doi au fost recuperati iar Kermit a supravietuit si s-a decis ca ar fi bine sa lupte in cele doua razboaie mondiale!

Fratele sau, Theodore al 2-lea, a luptat si el in ambele razboaie mondiale, primind numeroase distinctii militare!
Theodore II a fost printre cei care au condus atacul asupra Normandiei. A murit in timpul razboiului pentru ca a facut atac de cord!

Al treilea fiu al lui Roosevelt Sr., Quentin, a luptat si el in primul razboi mondial, fiind pilot de vanatoare.
Atat de respectat a fost de catre inamici incat atunci cand a fost doborat, germanii l-au ingropat cu cele mai inalte onoruri militare!