Desi foarte dificil de pus intr-un clasament, dat fiind ca mai multe astfel de unitati speciale sunt extrem de bine pregatite pentru orice situatii, mai multi specialisti militari au intocmit un astfel de clasament. Fiecare dintre respectivele trupe de elita trec prin programe riguroase de antrenament si dispun de cea mai avansata tehnologie.

8. The Special Services Group in Pakistan - cunoscuti si ca "Black Storks" datorita modelului lor unic de cagule, exista rapoarte care spun ca soldatii acestor trupe se pot deplasa 50 de kilometri in 12 ore in pas de mars, complet echipati.

In octombrie 2009, trupele commando SSG au salvat 40 de oameni in timpul unei operatiuni speciale, dupa ce au patruns intr-o baza secreta a talibanilor pakistanezi.

7. Unidad de Operaciones Especiales (Spania) - comparati cu US Navy Seals, soldatii acestei trupe sunt recunoscuti ca fiind cei mai bine antrenati militari ai Spaniei. Trupele UOE exista din 1952, iar criteriul de selectie este incredibil de dur. In cadrul unor perioade de recrutare, s-au inregistrat procente si de 100% in privinta respingerilor.

Cele mai tari 8 trupe de elita din lume

6. Alpha Group (Rusia) - trupele antiteroriste ale Moscovei au fost create in 1974 de KGB, fiind acum parte a noului FSB.

Acestea sunt recunoscute pentru interventiile in forta si pentru ca obiectivul este intotdeauna anihilarea completa a teroristilor.

In 2002, aceste trupe au fost insa foarte criticate pentru interventia lor intr-o sala de teatru din Moscova, care a dus la moartea a 120 de ostatici. Atunci, un grup de femei cecene, inarmate si purtand centuri explozibile, s-au baricadat intr-un teatru.

5. GIGN (Franta) - Trupele speciale de interventie ale Jandarmeiei franceze dispun de circa 200 de militari care au trecut printr-un program specific de antrenament. Acestia au salvat peste 600 de ostatici incepand cu 1973. In Franta, este ilegala publicarea fotografiilor cu fetele militarilor din trupele GIGN.

Cea mai de amploare interventie a acestora a fost in 1979, cand au eliberat Marea Moschee din Mecca. Pentru ca intrarea oamenilor de alta religie este interzisa in Mecca, mai multi membri ai trupelor GIGN s-au convertit la Islam inainte de misiunea din Arabia Saudita.

Cele mai tari 8 trupe de elita din lume

4. Sayeret Matkal (Israel) - intre cele mai puternice servicii din lume, Sayeret Matkal se ocupa cu adunarea de informatii din spatele liniilor inamice. In 2003, un taximetrist israelian, Eliyahu Gurel, a fost rapit din Ierusalim, in timp ce transporta 4 cetateni palestinieni. Acesta a fost gasit de Sayeret Matkal intr-o suburbie din Ramallah, intr-o groapa de 10 metri dintr-o fabrica abandonata.

Cele mai tari 8 trupe de elita din lume

3. SAS (Marea Britanie) - trupele speciale de infanterie engleze poarta insignele "Cel care indrazneste este cel care invinge". SAS a avut un rol important in Razboaiele din Irak.

2. SBS (Marea Britanie) - omologii celor de la SAS, insa din cadrul Marinei Britanice, sunt soldatii din SBS. Acestia sunt antrenati in junglele din Belize si indura teste grele pentru a nu ceda niciunui tip de interogatoriu.

1. Navy Seals (SUA) - cele mai cunoscute trupe speciale au fost create in 1962 si perfectionate de-a lungul anilor. US Navy Seals primesc doar cele mai dificile si ultrasecrete misiuni in teatrele de operatiuni, fie ca e vorba de salvarea ostaticilor sau anihilarea unor tinte cheie.

Cele mai tari 8 trupe de elita din lume