Sirgiorgio Clardy, un proxenet din statul american Oregon, cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari (73 de milioane de euro) din partea companiei Nike, acuzând producătorul de încălţăminte că nu avertizează clienţii asupra faptului că pantofii sport pot fi folosiţi ca armă letală.

Sirgiorgio Clardy a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce, fiind încălţat cu pantofi Jordan Nike, l-a atacat cu picioarele pe un bărbat, într-un hotel din Portland, după ce acesta beneficiase de serviciile uneia dintre prostituatele sale fără a plăti. Bărbatul a primit mai multe lovituri cu picioarele în zona feţei şi a avut nevoie de copci şi de operaţie estetică.

Proxenetul Sirgiorgio Clardy, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit vinovat de tentativă de omor şi condamnat la 100 de ani închisoare cu posibilitate de eliberare condiţionată după 36 de ani.

Nike, Sirgiorgio Clardy,

Din închisoare, Clardy s-a adresat preşedintelui Nike, Phil Knight, acuzând că pantofii sport pe care îi purta nu conţineau avertisment scris că pot fi utilizaţi ca armă letală.

Compania Nike încă nu a comentat acuzaţiile.