Cătălin Scărlatescu avertizeaza asupra pericolului pe care îl reprezintă cozonacul, acest dulce tradiţional atât de iubit, pentru siluetă: 100 de grame, adică două felii potrivite ca grosime, pot avea până la 600-700 de kilocalorii.
O alternativă mai puţin calorică în ceea ce priveşte desertul poate fi reprezentată de fructele coapte, condimentate după plac.
Mult mai sănătoase şi extrem de gustoase, acestea pot înlocui cu succes, în opinia lui Chef Scărlătescu, dulciurile grele cu care sunt obişnuiţi românii.
În plus, juratul de la "MasterChef" sugerează românilor să acorde o atenţie deosebită decorului pentru masa de Crăciun. Florile, crenguţele de brad şi alte decoraţiuni ar trebui să se regăsească în aranjamentul special care va da o notă festivă şi elegantă mesei, iar cei care nu se pricep să îl confecţioneze singuri pot să îl comande, pur şi simplu, la o florărie.
"Cu siguranţă oaspeţii vor fi plăcut surprinşi", îi asigura chef-ul pe cei ce au de gând să fie gazde în ziua de Crăciun.
Cătălin Scărlatescu va reveni alături de chef-ii Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea la Pro TV, în cel de-al doilea sezon al competiţiei "MasterChef", care debutează la începutul anului viitor.