FILME

Flight (2012) Regizor: Robert Zemeckis

Cu: Denzel Washington, James Badge Dale, John Goodman (I)

Flight este un thriller cu Denzel Washington, premiat cu Oscar pentru Glory, 1989 si Training Day, 2001. Whip Whitaker (Denzel Washington) este un pilot de curse care in mod miraculos reuseste sa aterizeze un avion dupa o catastrofa in aer, salvand vietile tuturor celor de la bord.

Dupa prabusire, Whitaker este numit un erou, insa o serie de intrebari despre ce s-a intamplat in realitate cu avionul si a cui a fost de fapt vina incepe sa circule.

Cinematografe:

Movieplex Cinema Plaza
Grand Cinema Digiplex
Grand VIP Studios
Hollywood Multiplex
The Light Cinema
Cinema City Cotroceni
Cinema City Cotroceni VIP
Cinema City Sun Plaza
Glendale Studio
Patria
Studio

Zero Dark Thirty - Regizor: Kathryn Bigelow

Cu: Chris Pratt (I), Jessica Chastain , Joel Edgerton

Regizat de Kathryn Bigelow, castigatoarea a Oscarului in 2010 cu The Hurt Locker, revine cu un film tulburator despre una dintre cele mai grele misiuni secrete din istoria Americii.

Zero Dark Thirty urmareste misiunea de capturarea a celui mai periculos terorist din lume Osama Bin Laden, desfasurata timp de 10 ani, pana la uciderea acestuia de catre trupele SEALS.

Cinematografe:

Movieplex Cinema Plaza
Grand Cinema Digiplex
Grand VIP Studios
Hollywood Multiplex
The Light Cinema
CinemaPRO
Cinema City Cotroceni
Cinema City Cotroceni VIP
Cinema City Sun Plaza

Side Effects - Regizor: Steven Soderbergh

Cu: Rooney Mara , Channing Tatum , Jude Law

Filmul urmareste povestea unei femei depresive, interpretata de Rooney Mara, a carei viata ia o intorsatura neasteptata. Aceasta incepe sa aiba atacuri de panica, imediat dupa ce sotul ei (Channing Tatum) se intoarce din inchisoare.

Femeia este dispusa incerce un nou medicament si testeaza niste anti-depresive oferite de un doctor (Jude Law), ale caror interese fata de ea nu sunt doar de ordin profesional. In scurt timp, situatia scapa de sub control, iar personajele sunt prinse intr-o situatie ce ii impinge pe marginea prapastiei.

Cinematografe:

Movieplex Cinema Plaza
Grand Cinema Digiplex
Hollywood Multiplex
The Light Cinema
Cinema City Cotroceni
Cinema City Cotroceni VIP
Cinema City Sun Plaza

TEATRU

VINERI

Năpasta de Ion Luca Caragiale - Teatrul National, ora 20:00

Napasta

 

Contestat de unii, laudat de altii, Radu Afrim este unul dintre cei mai importanti regizori romani de teatru. Afrim este ca si Almodovar, ori iti place la nebnunie, ori nu il inghiti nici cu lamaie. Eu fac parte din prima categorie.

"Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simţit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta (…) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov... crezi că o să mă refuze Caragiale?!” , declară Radu Afrim.

Si cu mare curiozitate pasesc vineri seara, pentru prima data in Sala Media a Teatrului National. Oare cum e "Napasta" lui Afrim? Vazusem cateva poze de la repetitii pe Facebook si deja intrasem in stare.

Citeste aici continuarea

Regia:
Radu Afrim

Distribuţia:
Dragomir Mihai Călin
Ion Marius Manole
Gheorghe Emilian Oprea
Anca Crina Semciuc
Simona Popescu
şi Alexandra Poiană, Andreea Perju-Dociu, Anamaria Olaş, Alina Badea, Cătălin Jugravu, Vlad Trifaş, Eduard Haris, Cezar Vlad

SAMBATA

Însemnările unui necunoscut

 

Însemnările unui necunoscut - Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, ora 18:30

Spectacolul aduce în prim-plan conacul unui bonom colonel retras la moşia sa într-o lume complet izolată de situaţia politică a epocii, în mijlocul unei Rusii aflate pe muchia prăpastiei Emancipării.

Însemnările unui necunoscut reprezintă o explorare comică a lumii din jurul micului tiran, o frescă a absurdităţii vieţii care rivalizează cu Gogol şi care ne oferă un spectacol de suflet cu o construcţie simfonică pe o muzică de excepţie – totul îndreptându-se într-un crescendo nebunesc spre un final simbolic.

Distributie:

Egor Ilici Rostanov, colonelul - Mihai Constantin
Foma Fomici Poiskin - Virgil Ogăşanu
Obnoskin, Pavel Semionîci - Andrei Runcanu
Mizincikov Ivan Ivanovici - Gheorghe Ifrim
Ejevkin Evgraf Larionîci - Petre Lupu
Gavrila, Camerdin - Ion Besoiu
Falalei, servitor - Marian Râlea
Serghei Alexandrovici - Alexandru Potocean
Generăleasa - Tamara Buciuceanu
Nastenka, educatoarea copiilor - Ana Ioana Macaria
Tatiana Ivanovna - Bogdana Darie
Domnişoara Prepeliţîna Ana Nilovna - Manuela Ciucur
Paraskovia Ilinişna, sora colonelului - Antoaneta Cojocaru
Saşa, fiica colonelului - Ilinca Manolache
Mama lui Obnoskin, Anfisa Petrovna - Mirela Gorea

Regizor: Alexandru Darie

DUMINICA

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

 

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria de Mihail BULGAKOV - Teatrul Metropolis, ora 19:00

Într-un apartament din Moscova se petrec o serie de întâmplări fantastice, în centrul cărora se află un inginer inventator.

Cum ajunge Tarul Ivan să locuiască în Moscova anului 1935 sau, şi mai mult, în ce măsură reuşeşte administratorul imobilului unde locuieste inventatorul, să joace rolul lui Ivan cel Groaznic în Moscova anului 1565?"

Vă aşteptăm să vă convingeti dacă această invenţie epocală, maşina timpului, funcţionează şi în ce măsură reuşesc oamenii să-şi vadă trecutul şi viitorul datorită ei.

"TARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA - O comedie de situaţie, spumoasă, unde scenele se îmbină într-o serie de urmăriri şi încurcături spectaculoase.

Regia artistica: Gelu COLCEAG

Cu: Mircea RUSU/Doru ANA, Radu GABRIEL/ Vlad CORBEANU, Marius GALEA, Mariana DANESCU, Diana CAVALIOTTI, Vlad LOGIGAN, Gabriel COSTIN, Sergiu FLESNER/ Silviu DEBU, Ana Maria BERCU/Ana COVALCIUC, Eduard CARLAN, Gigi IORDACHE, Mihai PERSA, Alexandru GRADINARU, Marius DRAGUS, Emilian MARNEA, Laurentiu DRAGAN, Lucian IONESCU, Ionut EFTIMICIUC, Vlad BARZANU/ Victor TAPEANU, Cristina IONITA, Bianca POPESCU, Andreea SOVAN PETRILĂ, Mihaela VELICU/ Irina STEFAN.

PARTY

VINERI

El Negro – Bob Marley tribute

El Negro – Bob Marley tribute

 

Ne reîntoarcem in Club Fabrica cu ocazia tradiționalului Tribut BOB MARLEY, un eveniment pe care îl organizăm cu pasiune de fo' 7 ani..

Sperăm să fie de bun augur reinceperea colaborarii si reluarea în 2013 a concertelor EL NEGRO.

Va anuntăm ca din februarie începem lucrul la noi cântece pentru un album muzical care sperăm să apară anul acesta.

Componenta EL NEGRO 2013 este următoarea:
Bogdan Negroiu (voce),
Daniel "Beavis" Olteanu (tobe, samplers),
Vlad "Dalto" (bass),
Helenne Munteanu (backing vocal),
Cristi Chelsoi (chitara),
Sofian Miron (saxofon)
Alexandru Borsan (keyboards)

În deschiderea concertului și după, pun muzică cei mai tineri selectori de muzică reggae din România:
SARA ALEXANDER
DIPPA WIZZ

Chinawoman

 

Chinawoman la Why?Not (Str. Turturele 11,zona Piata Alba Iulia-blocurile Zepter)

După succesul din luna mai de la inaugurarea ediției Bucharest Biennale 5, Chinawoman concertează pentru a treia oară la București în Club Why Not, vineri,22 februarie 2013, ora 22.00.

Norzeatic în casă - Godot Sub Scena din Str. Blanari Nr. 14 ( In incinta Godot Cafe Teatru )

Norzeatic în casă

 

Daca-ti amintesti cum erau petrecerile acasa, unde nimeni nu tinea cont de detalii,sunetul trecea printr-un Kashtan in loc de AMP, casetele se derulau cu pixul iar alcoolul era selectionat la modul "ce-o fi", hai sa sustinem proiectul "In Casa" si sa demonstram ca old school is the best school!

Prima editie "In Casa" vine "in ritm de drum machine, in patru patrimi" cu Norzeatic in cap de afis.

In data de 22.02.2013 incepand cu orele 23:00, apasam "play" in Godot Sub Scena din Str. Blanari Nr. 14 ( In incinta Godot Cafe Teatru )

Intrare: 20 RON

Tamango Tribute Party - Modern

This Friday at Modern we recall Tamango, the fabulous lead member of the Romanian gipsy group Shukar, who died last year at 66. One year later, his band mate Napoleon (aka the barrel rider) gets together with other talented musicians, Serafim, Sile and Ţagoi, for a special concert at Preoteasa (19h00), in Tamango’s memory. And since Shukar can sing all night, the group will later move their accordion, barrels, harmonica, bass and own voices for an after-party at Modern.

Though the world is mostly familiar with Shukar Collective, the more recent electronic version of the band put together by director Paul Tanicui, the orginial core group was called simply Shukar (which stands for ‘fine’ in Romani language). Their sound comes from the old times, when Tatars and Mongolians came to Dacia, and is mostly associated with the ursari (bear tamers), and their archaic nomad rituals. Shukar's performances are powerful and "aggressive", but deeply emotional.

Come tame the dreadful bear! For Tamango, with Shukar.

Tickets at the door: 15 lei

SAMBATA

UKF - Arenele Romane

UKF

 

Sezonul de petreceri 2013 incepe in 23 februarie la arena dnb cu cea de-a 2-a petrecere UKF in Romania. Pe scena vor urca englezii SkisM, TC si Sigma alaturi de romanii Hardplay si ViLLΛGE. De visuals se vor ocupa Vedem si VLC.
De cand a intrat in scena dubstep in 2009, SkisM si-a castigat rapid si sigur un rol de seama in randul artistilor din breasla. Abilitatile tehnice si energia debordanta din seturile lui, in care mixeaza pe 4 deck-uri, l-au inscris in randul celor mai cautati si mai activi showmeni din circuit. In ultimii ani, SkisM a remixat si a colaborat cu cele mai populare nume din industrie, Flux Pavilion, Excision, Foreign Beggars, Zomboy, Porter Robinson & Hadouken, iar piesele lui au adunat peste 13 milioane de view-uri pe Youtube. Este in acelasi timp co-owner si artist scout pentru prolificul label Never Say Die, unde si-a dovedit flerul pentru muzica buna, recrutand unii dintre cei mai prodigiosi artisti la ora actuala: Zomboy, Dodge & Fuski, 501 & Eptic. In 2012 a lansat impreuna cu UKF compilatia Never Say Die, ale carei piese au luat pe sus topurile Beatport, in timp ce hitul sau „Like This”(feat Virus Syndicate) a ocupat mult timp locul intai al clasamentului.

Sigma, adica Joe si Cameron, nu au nevoie de introducere, mai ales ca e a doua oara cand ne viziteaza. Mentionam insa ca de la primele release-uri de la Hospital sau Viper recordings, pana la piesa-imn „All Blue”, desemnata cea mai downloadata piesa de catre Drum and bass arena, cei doi si-au cimentat pozitia de veterani ai scenei. Mai amintim hituri ca „Night and Day”, „Stronger” si colaborarea cu Dj Fresh, „Lassitude”, care i-au adus in varful registrului drum and bass si aprecierea de “hottest record in the world” (cea mai tare piesa din lume). Printre artistii remixati se numara Ellie Goulding, Eric Prydz, Groove Armada, Skepta, Sway, Rusko. Dupa ce au calatorit intens in 2012, cu turnee in toata lumea, in 2013 se pregatesc de lansarea albumului de debut.

TC e unul din putinele personaje din lumea muzicii electronice care au reusit sa imbine succesul mainstream cu mentinerea unei reputatii in underground. Are la activ remixuri ale unor artisti ca Rihanna, Damian Marley & Nas si Tinie Tempah, insa si o serie de anthemuri care au zguduit scena underground. L-am auzit pe clasicul Where’s my money ? (remixat de Caspa), dupa care au urmat Jump, Rockstar, Tap Ho si altele. Ceea ce il face special e faptul ca nu a tinut cont de conventii si a cantat pe multe dintre piesele lui, ba chiar si pe albumul de debut al celor de la Pendulum, Hold your colour. E un obicei pe care il pastreaza si in ziua de azi: a contribuit cu vocals pe EP-ul de debut al Camo & Krooked si pe albumul lui Subfocus care urmeaza sa fie lansat anul acesta.

Hardplay a inceput sa ia contact cu scena muzicala electronica din 2008 si a semnat la label-ul Play Me Records din State dupa ce a castigat un concurs de remixuri. A impartit scena cu Stanton Warriors, Cookie Monsta, Caspa, Millions Like Us, Funtcase si altii. In seturile lui putem auzi piese cunoscute EDM, dar si remixuri proprii, cat si piese trap, de care s-a indragostit de curand.

Deşi pe internet se zvoneste ca ar fi un producator misterios din Catalunia sau Rusia, ViLLΛGE este de fapt din Vali Dragomir din Galati. A devenit hiperfaimos peste noapte via youtube, printre fanii lui numarandu-se Adventure Club, Asa si Henry Saiz, care i-au cerut deja o serie de remixuri. Soundul lui e caracterizat prin percutii de garage, combinate cu vocale distorsionate de pop si R&B.

Bratarile in avans sunt 30 de lei (disponibile la magazinul Boarder's din Bucuresti, adresa aici: http://www.boardersshop.ro/?p=trimite_mesaj), iar la poarta in seara petrecerii vor fi 40 lei.

Red Bull Music Academy prezintă MALA (Digital Mystikz) @ Atelierul de Producție

Sâmbăta, 23.02.2013, ora 22:30

MALA (Digital Mystikz – London, UK)
DJ Vasile meets Low Freq (Bucureşti)
Dubase (Guerilla Outernational – Oradea)
WRK (LBC Kru – Târgu Mureş)
Intrare: 25 <00:00> 35

MALA

 

Producător, DJ și deținător al propriei case de discuri – Deep Medi Musik, Mala este unul dintre cele mai cunoscute nume în ce priveşte contribuția adusă pe scena internațională dubstep.

A pornit din sudul Londrei, la începutul anilor 2000, când scena dubstep era încă pe linia de start si reprezenta mai degrabă o comunitate de indivizi pasionați de explorarea frecvențelor subsonice în locuri obscure - precum magazinul de discuri Big Apple, seara FWD>> la Plastic People și stația de radio pirat Rinse FM. Iniţial alături de un prieten, Coki, Mala a pus pe picioare Digital Mystikz, proiect la care s-au alaturat ulterior alți doi amici, Loefah și MC Sgt. Pokes; împreună au lansat DMZ, primul concept de club în care se ascultă dubstep în proporție covârșitoare

Odată ce muzica lui Mala a început să crească în popularitate, label-ul DMZ a fost creat pentru a distribui produsul pe vinil; astăzi, după ani, aceste discuri marchează fizic începuturile stilului dubstep pe piața internațională.

Mala a fost parte din primul val al artistilor dubstep care a surprins expansiunea continuă a publicului pe măsură ce fenomenul dubstep a luat amploare la nivel global.

În perioada respectivă, Mala a lansat aclamatul „Return II Space”. Ca o evoluţie firească, muzica artistului a fost folosită pentru coloană sonoră a unor mari producții cinematografice (Children of Men); de asemenea, Mala a avut oportunitatea să remixeze și să intre în contact cu artiști din alte zone ale industriei muzicale precum Francois K, Moritz Von Ozwald de la Basic Channel, Grace Jones, Lee „Scratch” Perry și mulți alții.

În 2012, Brownswood Recordings anunţă lansarea materialului „Mala in Cuba”. În mai 2011, Mala călatoreşte în Havana, Cuba împreună cu Gilles Peterson (Brownswood Recs.) să înregistreze şi să colaboreze cu artişti locali. Înregistrările sunt documentate ulterior pe albumul său denumit simplu – „Mala in Cuba”.

„Acesta este albumul care reevaluează mişcarea dubstep şi o repoziţionează în cadrul culturii soundsystem”, spune Gilles Peterson despre material. Albumul a fost precedat de lansarea unui disc featuring „Cuba Electronic” şi „Calle F” (6 august 2012).
Mai multe informaţii pe www.malaincuba.com

Totuşi, focusul lui Mala rămâne pe legătura sa la nivel aproape organic cu sunetul și pe capacitatea sa de a crea frecvențe și armonii care transmit acea conexiune atât de puternică încât unifică publicul.

Mala, jumătatea proiectului Digital Mystikz, are o colaborare strânsă cu Red Bull Music Academy fiind implicat în numeroase proiecte derulate în ultimii ani fiind și lecturer în 2008 și 2010 la evenimentele desfășurate la Barcelona și Londra.

Chestionabil Queer Night Edition cu Mykki Blanco

Chestionabil si Queer Night isi dau mana in premiera pentru a aduce la Bucuresti unul dintre cele mai excentrice personaje ale momentului, “the Motherfucking Rookie Of the Year”, MYKKI BLANCO.

Chestionabil Queer Night Edition cu Mykki Blanco

 

Mykki vine din New York. E povestea periferiei ajunsa in mainstream, povestea unui weirdo care a reusit sa combine culturile rave, hip hop, riot grrl si queer asa cum Frank Ocean nici n-a visat. Albumul lui/ei de debut, "Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss " arata un artist multifatetat – poet (pentru ca versurile sunt scoase din cartea proprie de poezie ironic intitulata From the Silence of Duchamp to the Noise of Boys), rapper, actor, militant social si showman desavarsit, pentru care muzica e statement si stil de viata. Diferenta dintre Mykki si alti artisti queer-hip hop este nu doar usurinta cu care trece de la lirism si melancolie la isterie si agresivitate, ci mai ales profesionalismul ansamblului: beat-uri produse de artisti uprising (Brenmar, Le1f, Gatekeeper etc.), videoclipuri pentru care MTV-ul a inceput sa-i dea tarcoale, spectacolul desavarsit de pe scena.

“Cosmic Angel is my way of welcoming the world into my reality, the weirdos, the freaks, alternative black American culture. Sexuality figures in last, we’re talking street life, night life and under the flashing strobe light or the soft glow of the moon, everyone and anyone is a Cosmic Angel.”

Si pentru ca Mykki Blanco inseamna context, Cos Mir si Younkarls (Origami) se ocupa de before si after.

Boys and girls, lets get wavvy!

Intrare: 20 de lei