Mexicanul Antonino Fernandez a murit in vara acestui an, la varsta de 99 de ani. Creatorul faimosului brand de bere Corona le-a lasat o parte din averea sa locuitorilor satului Cerezales del Condado, din provincia Leon, Spania.

Antonino Fernandez a emigrat in Statele Unite in 1947, fiind angajat de Grupo Modelo.

De-a lungul vietii, acesta a facut miliarde din vanzarile berii Corona.

Pe patul de moarte, Fernandez a decis sa lase o parte din averea sa celor 80 de locuitori ai satului natal. Acesta le-a lasat cate 2.5 milioane de dolari fiecaruia dintre ei.

Unul dintre motivele acestuia a fost legat de copilaria sa saraca. Antonino a avut inca 12 frati, iar la 14 ani a fost nevoit sa abandoneze scoala din cauza saraciei.

Dupa sfarsitul Razboiului Civil din Spania, acesta a profitat de oportunitatea de a emigra in Statele Unite.

Acesta s-a angajat in SUA la Grupo Modelo si a evoluat de-a lungul anilor, ajungand CEO-ul companiei. Acesta a transformat apoi brandul Corona intr-unul recunoscut la nivel mondial.

De altfel, Corona este in continuare a doua cea mai importata bere in Statele Unite, cu vanzari de circa 700 milioane euro anual.

"Noi n-am avut niciodata bani inainte. Nu stim ce ne-am fi facut fara ajutorul lui Antonino", spun locuitorii satului natal al acestuia.

Antonino Fernandez a fost decorat si de Regele Juan Carlos al Spaniei pentru actele sale de filantropie.

Cine este omul care i-a facut pe toti locuitorii satului sau natal milionari in dolari. Pe patul de moarte, le-a impartit averea sa