Micuţa trompetă telescopică are deja mare succes în Belgia, iar creatorii ei, David dos Santos (31 ani) şi Fabio Lavalle (26), spun că sunt depăşiţi de numărul mare de comenzi din întreaga lume.

Aproximativ 300.000 de exemplare au fost deja vândute şi pentru a susţine ritmul cererilor, 15.000 de Diabolica ies în fiecare zi din fabrica din Madrid unde sunt produse şi pleacă spre Mons, în Belgia, unde trompeta este asamblată.

Diabolica produce un sunet de 98 de decibeli, are 12 centimetri şi se poate strânge astfel încât să încapă în buzunarul unei haine.

diabolica brazilia

David Dos Santos nu este de acord cu criticile care estimează că, la fel ca Vuvuzela în 2010, Diabolica ar putea afecta atmosfera din stadioane. Vuvuzela este de altfel interzisă în stadioane.

"Sunetul nu are nimic de a face cu zgomotul produs de Vuvuzela sud-africană, care a fost coşmarul producătorilor televizaţi", a spus Dos Santos.

"În această săptămână am primit comenzi din Ecuador, Mozambic, Columbia şi Angola. Nu se mai opresc", a declarat Fabio Lavalle care munceşte până la 18 ore pe zi pentru ca mica sa firmă de 14 persoane să poată face faţă comenzilor.

David Dos Santos a precizat că nu se aştepta la un astfel de succes şi a arătat fotografii cu Luis Figo, Ronaldo sau Michel Platini interesaţi de trompeta belgiană.

"Sigur Diabolica va face zgomot în Brazilia în această vară", a adăugat el.