deşi cauza acestei ciudate boli nu a fost încă descoperită, sătenii refuză să se mute din localitatea natală.

Într-o zi din vara anului trecut, Viktor Kazachenko a pornit la drum, prin stepele din nordul Kazahstanului, unde se află satul Kalachi, informează theguardian.com. Bărbatul conducea spre cel mai apropiat oraş pentru a rezolva unele probleme personale, dar nu a mai ajuns la destinaţie.

"Creierul meu s-a oprit. Asta e. Nu îmi amintesc", a declarat kazahul. Kazachenko a căzut victimă a aşa-numitei "boli a somnului" care bântuie satul Kalachi, un sat izolat, aflat la circa 480 de kilometri vest de Astana, capitala Kazahstanului.

Misterioasa afecţiune îi face pe rezidenţii acestui sat să intre într-un fel de comă, care durează uneori mai multe zile. "Mergeam la oraş pe 28 august", a povestit Viktor Kazachenko pentru EurasiaNet.org, încă vizibil afectat de cele întâmplate. "Mi-am revenit pe 2 septembrie. Când m-am trezit la spital, am aflat că adormisem", a spus săteanul.

Kazachenko şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce îşi conducea motocicleta, cu soţia pe locul din spatele său. "E bine că măcar nu conduceam maşina aia străină", a glumit bărbatul, arătând cu mâna către automobilul parcat lângă căsuţa sa albă. "Maşina aia e rapidă, o motocicletă merge mai încet", a mai spus Viktor Kazachenko, care nu s-a plâns de problemele de sănătate apărute în urma accidentului prin care a trecut din cauza adormirii sale bruşte.

Accidentul de motocicletă a reprezentat cel de-al doilea episod când bărbatul a fost afectat de ciudata "boală a somnului". "Prima dată am dormit trei zile", a spus Kazachenko, râzând. Bărbatul are încă simţul umorului atunci când vine vorba de această întâmplare, care are implicaţii serioase din punct de vedere al sănătăţii.

"După aţipeala asta, tensiunea arterială a început să-mi crească fără niciun motiv. Dureri de cap, nici nu pot să le descriu. Timp de şase săptămâni nu am ştiut ce să fac. Chestia asta îţi afectează foarte grav mentalitatea. Sunt foarte nervos, la limită", a explicat Viktor Kazachenko.

Citeste mai mult pe Mediafax.