Reclama a fost difuzată în Marea Britanie şi a stârnit furia rudelor persoanelor care au murit în tragedie, dar şi numeroase plângeri, scrie dailymai.co.uk.

Reclama animată arată cum o ladă cu Red Bull este încărcată pe o navă neidentificată. Marinarul care se ocupă de operaţiune este întrebat de către căpitan de ce o navă ar avea nevoie de aripi (n.r. aluzie referitoare la sloganul "Red Bull îţi dă aripi" ).

Lada este coborâtă de pe navă, moment în care este dezvăluit numele Titanicului, care s-a scufundat în 1912, provocând moartea a 1.500 de pasageri.

Titanic Heritage Trust, organizaţie creată pentru a conserva, proteja, respecta şi aminti persoanele care au murit în tragedie, a condamnat spotul publicitar.

"Este jignitor şi lipsit de respect. Este o diferenţă între a face o glumă şi asta. Ar fi acelaşi lucru dacă cineva ar face o asemenea glumă despre evenimentele de la 11 septembrie", a declarat Howard Nelson, fondatorul organizaţiei.

Clifford Ismay, o rudă a proprietarului navei Titanic, Joseph Bruce Ismay, a calificat reclama drept dispreţuitoare: "Ideea este bolnavă, dat fiind faptul că atât de mulţi oameni şi-au pierdut viaţa atunci.

Cu sloganul lor cred că se referă la ideea că, dacă acei oameni ar fi băut Red Bull, ar fi fost în viaţă. Este dispreţuitor. Cred că Titanicul şi oamenii implicaţi ar trebui trataţi cu demnitate şi respect".

Compania Red Bull nu a oferit un răspuns la solicitarea la replică.