1. Dacă începe să ningă puternic în timpul nopţii, până dimineaţă este atât de multă zăpadă încât drumurile sunt acoperite complet, ceea ce face ca şofatul să fie imposibil. Cu toate acestea, autorităţile reuşesc de fiecare dată să cureţe străzile până la ora 8 dimineaţa.

2. În caz de război nuclear, Elveţia are buncăre capabile să găzduiască întreaga populaţie (aproape 8 milioane de locuitori).

3. În caz de război, autostrăzile din Elveţia pot deveni piste de aterizare sau decolare prin îndepărtarea gardurilor de separare a sensurilor de mers.

4. Piloţii din armata elveţiană nu pot atinge viteza sunetului în timpul antrenamentelor. Din cauza dimensiunii reduse a ţării (41.290 kilometri pătraţi), ar fi imposibil ca aceste avioane să nu intre în spaţiul aerian al altor ţări dacă ar zbura la astfel de viteze. "În ceea ce priveştele aeronavele supersonice, Elveţia are un acord cu Franţa prin care i se permite să intre în spaţiul aerian francez pentru a putea atinge astfel de viteze", a declarat un localnic.

5. În Lausanne, pentru a optimiza taxarea pentru colectarea deşeurilor menajere, sacii de gunoi au mărimi standard, impozitul local fiind inclus în preţ. În cazul în care se aruncă mai mult gunoi, atunci se plăteşte mai mult. În plus, dacă locuitorii nu folosesc sacii pentru a arunca gunoiul, pot de asemenea să aibă probleme.

6. În ciuda dimensiunii sale reduse, Elveţia are patru limbi oficiale (germana, franceza, italiana şi retoromana). Germana vorbită în Elveţia se diferenţiază de cea din Germania, fiind denumită "germana elveţiană" şi nu are o reprezentare scrisă. De multe ori, nativii din Germania susţin că nu înţeleg nimic din germana elveţiană.

7. Producătorii de ciocolată au dezvoltat tehnici pentru a crea sortimente de ciocolată cu aur comestibil.

8. În cazul unui conflict militar, dacă Elveţia doreşte să blocheze accesul în ţară, o poate face cu ajutorul unui număr redus de soldaţi, deoarece tunelele şi multe dintre autostrăzi sunt dotate cu tuburi de oţel care pot fi ridicate cu doar o apăsare de buton. De asemenea, copacii au fost astfel plantaţi de-a lungul autostrăzilor, astfel încât ar putea fi tăiaţi pentru a bloca drumurile.

Tot în cazul unui război, ţara poate deveni "impenetrabilă" cu ajutorul vehiculelor blindate în mai puţin de o oră. Toate podurile sunt dotate cu "cutii pentru bombe" şi toate indicatoarele pot fi prăbuşite la pământ tot cu un buton. În munţi sunt construite multe baze militare, iar la poalele acestora au fost ridicate depozite sau buncăre pentru tancuri.

9. Maşinile din Elveţia arată toate ca noi. Cei care nu realizează inspecţii regulate sau care nu-şi repară autovehiculele pot primi amendă.

10. Multe companii angajează personal pentru contabilitate, deşi aceasta s-ar putea face cu programe informatice. Rata şomajului în Elveţia înregistrează valori dintre cele mai scăzute în Europa.

11. Mulţi oameni laudă sistemul de transport din Elveţia. Cu un singur bilet poţi traversa ţara de la un capăt la altul cu diferite mijloace de transport - autobuz, tren sau vapor. Există, de asemenea, un sistem general valabil în care trenurile ajung înainte de ora fixă sau înainte de jumătatea unei ore şi pleacă imediat după, deci poţi schimba un tren într-un interval de 20 de minute.

12. În Elveţia, ajutorul de şomaj se plăteşte timp de doi ani şi include şi concediu plătit. Tarifele de cazare şi transport pentru o altă destinaţie sunt incluse.