Bancnota face parte din noua serie, botezata "Europa", care actualizeaza designul si elementele de siguranta fata de seria originala, lansata in 2001.

De asemenea, noile hartii vor include harta actualizata a Uniunii Europene. Aceasta este a treia bancnota din seria Europa care va fi lansata, dupa cea de 10 euro, introdusa in circulatie pe 23 septembrie 2014 si cea de 5 euro, introdusa in mai 2013.

VEZI VIDEO pe Stirileprotv.ro

Potrivit Bancii Centrale Europene,„fereastra-portret” din holograma noii bancnote de 20 EUR reprezinta o inovatie la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor.

Noua bancnota de 20 EUR va fi pusa in circulatie la data de 25 noiembrie 2015, fabricantii de echipamente in domeniul bancnotelor, agentii profesionisti care opereaza cu numerar si alte parti implicate avand astfel la dispozitie o perioada indelungata, de noua luni, pentru a se pregati in vederea introducerii noii bancnote

In prezent, bancnotele euro sunt utilizate in comun de 338 de milioane de cetateni din 19 tari si au o valoare nominala combinata de 1 000 de miliarde EUR.

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a dezvaluit marti publicului noua bancnota de 20 EUR la sediul BCE din Frankfurt. Noua bancnota include un element de siguranta inovator, respectiv o „fereastra-portret” pozitionata in holograma. Atunci cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta, redand un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei.

Similar noilor bancnote de 5 EUR si 10 EUR, noua bancnota de 20 EUR include, de asemenea, un „numar verde-smarald” si un portret al Europei in filigran.