Numărul special al Life Magazine din 1965 a chestionat un număr de femei în legătură cu soţul ideal. Conform sondajului, cel mai bun soţ ar trebui să aibă 'ochi albaştri mari, să fie onest, sportiv şi implicat în probleme civice'. Ar fi trebuit să aibă şi o profesie stabilă şi să ajute la treburile casei. Dansul era un element important. Femeile intervievate au precizat că nu trebuie să fie neapărat un bun dansator, însă cel puţin să încerce să danseze.

Alte trăsături de caracter ale bărbaţilor le făceau pe femeile din anii '60 să stea departe de ei. Cei posesivi, dominatori, egoişti, fără bune maniere, zgârciţi şi nu prea entuziaşti la ideea a de a merge în vizită la familie şi prieteni nu le atrăgeau pe femei.

Când revista Life le-a cerut femeilor să numească o personalitate care ar reprezenta soţul ideal, ele l-au desemnat în primul rând pe omul de televiziune Perry Como, talentul său de dansator cântărind greu în preferinţele persoanelor de sex feminin. Elvis Presley, Marlon Brando şi James Dean figurau şi ei în clasament, alături de preşedinţi ca John F. Kennedy, Dwight Eisenhower sau Richard Nixon.

AGERPRES