Un turist britanic, David Reid, care călătorea alături de fiul său, Lewis, s-a temut că o bombă a explodat în momentul în care uşa aeronavei Emirates Airbus A380 s-a deschis, relatează dailymail.co.uk.

Imediat, un aer rece a început să se resimtă în avion, povesteşte David Reid.

În momentul în care panica i-a cuprins pe pasageri, o stewardeză îngrozită a strigat "Uşa va cădea".

În loc să decidă să efectueze o aterizare de urgenţă, echipa de zbor a hotărât să asigure pături şi perne pentru pasageri, deşi era un zgomot infernal în avion, iar temperatura scăzuse sub zero grade.

Teroarea din avion a avut loc luni, în timpul cursei de la Bangkok la Hong Kong, Reid povestind că plănuia ca această excursie să fie o amintire pentru toată viaţa pentru el şi pentru fiul său.

avion emirates - 2

"Trecuseră două ore de la decolare şi am auzit un zgomot puternic. A fost un adevărat şoc, zgomotul a fost atât de puternic încât am crezut că a explodat o bombă. O stewardeză a sărit de pe scaun şi s-a îndreptat spre uşă. Faţa ei s-a făcut albă. Alţi pasageri au început să plângă şi să spună: <>", spune turistul britanic.

Avionul a aterizat cu bine în cele din urmă, dar Reid susţine că a căpătat o infecţie la gât în timpul călătoriei şi că a trebuit să îşi scurteze călătoria de 4.500 de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al companiei Emirates a confirmat zgomotul auzit în timpul călătoriei, dar susţine că pasagerii nu au fost niciun moment în pericol: "Siguranţa zborului nu a fost în niciun moment pusă în pericol. Putem confirma că s-a auzit un zgomot de la una dintre uşi în timpul cursei de luni de la Bangkok la Hong Kong", a declarat acesta.