Isi pun pantalonii de piele, tricourile cu capetete de mort sau cu formatiile preferate si se intalnesc la un concert rock. Iar cand pe aceeasi scena se aduna mai multe trupe, atat autohtone, cat si din strainatate, berea e din plin si din peisaj nu lipsesc rockeritele infocate, distractia e garantata. Poate de aceea publicul care a venit in week-end in Turbohalle, a avut senzatia ca Maximum Rock Festival a trecut foarte repede.

maximum - 89

In prima zi, in asteptarea trupelor Atrocity si Samael, nume grele pentru death-metalul si black-metalul european, Psycho Symphony, God si White Walls au avut onoarea de a incalzi atmosfera. Iar cei de la God au reusit asta si la propriu si la figurat, printr-un spectacol si o coregrafie deosebita. Si baietii de la White Walls au facut impresie buna, numarul fanilor lor crescand vizibil in ultima vreme.

atrocity

Desi nu erau pentru prima oara in Romania, cei de la Atrocity s-au intercut pe ei si le-au oferit spectatorilor de la Maximum Rock Festival un recital special, din playlist facand parte piese de pe albumele death-metal cu care au facut senzatie la inceputul anilor '90, dar si piese de pe albumul "Okkult", lansat anul acesta. Cel mai asteptat moment al serii a fost concertul Samael. Elvetienii, cu renume in lumea black-metalului, a incins repede spiritele cu stilul lor original, oferindu-le fanilor momente de neuitat.

maximum - 13

A doua zi de festival a strans si mai multi rockeri in Turbohalle, unde timp de 7 ore nimeni nu s-a plictisit o clipa. 7 trupe au incins atmosfera sambata la Maximum Rock Festival, cei care au deschis show-ul fiind Vespera si mai apoi Abigail. Imediat rockerii au strans randurile pentru recitalul celor de la Goodbye To Gravity si, inca o data, scena s-a dovedit a fi prea mica si timpul prea scurt pentru una din cele mai bune trupe metal de la noi din tara. Dupa concertul celor cinci, care au molipsit publicul cu entuziasmul lor, a urmat recitalul pe cat de viu, pe atat de direct si incitant al celor de la Dirty Shirt.

maximum - 22

Apoi, trupa germano-norvegiana Leaves Eyes, aflata pentru prima oara in Bucuresti, a facut ca Turbohalle sa rasune a metal simfonic. Combinatia inedita intre symphonic si gothic metal, i-a cucerit pe fani, iar carismatica Liv Kristine, considerata una dintre cele mai frumoase femei din metal, a facut ca prezenta celor de la Leaves Eyes la Bucuresti sa fie una memorabila. In asteptarea capului de afis, My Dying Bride, rockerii s-au bucurat de combinatia dintre romantismul intunecat al Nordului cu accentele rock'n'roll-ului: concertul celor de la The 69 Eyes. Porecliti "Vampirii din Helsinki", membrii trupei au creat o amosfera pe care fanii adevarati au gustat-o pana la ultima melodie.

my

Cei mai multi rockeri au venit insa la Maximum Rock Fest pentru concertul celor de la My Dying Bride. Orice metalist care se respecta stie ca piesele britanicilor, care dau viata intr-o maniera proprie doom-metalului la fiecare concert, sunt adevarate imnuri tenebroase. Si atat pentru rockerii care ii vedeau prima oara live pe britanici, cat si pentru cei care ii mai vazusera in concert, My Dying Bride a fost alegerea perfecta pentru a petrece cea mai lunga noapte din an.

Pe langa concerte, evenimentul a gazduit si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock. Mai mult, intre concerte, rockerii nu s-au plictisit deloc, avand ocazia sa ii vada la “treaba” pe tobarii unor trupele de rock de la noi.