Cea mai ieftina este carnea de porc si de pui, iar vanzatorii sunt tentati uneori sa faca economii semnificative pe seama noastra.
Un control realizat la mai multe shaormerii din Marea Britanie au scos la iveala o “smecherie” de care multi clientii nici macar nu-si dau seama. Cu siguranta acest sistem este folosit si in alte tari.
Astfel, clientii care cred ca vor primi kebab sau shaorma de miel sau vita mananca de fapt un amestec de carne, care contine mai mult carne de pui si porc si foarte putin vita sau miel, pentru “aroma”.
Surprinzator este insa ca din 20 de fast-food-uri controlate, in 4 dintre acestea produsul comandat nu continea deloc carne de miel.
Desi toti clientii au motive sa fie revoltati pentru ca primesc altceva decat au cerut, cea mai mare problema apare in cazul persoanelor care nu consuma deloc carne de porc (din motive de sanatate sau religie) si, fara sa stie, ajung sa manance aceasta carne.
O alta problema constatata in aceste restaurante este continutul ridicat de coloranti artificiali, care pot determina hiperactivitate la copii si afecteaza grav sanatatea, scrie Daily Mail.