Înainte să ajungi să te confrunți cu astfel de probleme, este bine să lucrezi constant la legătura puternică pe care o ai cu prietenii tăi și să faci tot posibilul să nu te îndepărtezi de aceștia. De asemenea, încearcă să discuți deschis cu aceștia ori de câte ori simți că relația voastră începe să se răcească. Acestea sunt câteva dintre felurile în care poți păstra legătura cu ei chiar și atunci când nu sunteți aproape:

Nu uita de aniversări și zile de naștere

Printre primele semne de răcire într-o relație de prietenie se numără și ratarea zilelor de naștere sau a aniversărilor. Chiar dacă prietenii tăi nu sunt genul care fac petreceri prelungite cu ocazia zilei de naștere, vor aprecia orice mică atenție din partea ta în fiecare an. 

Dacă vrei să te implici de la distanță, contribuie la fondul pentru cadou, cu ajutorul unui serviciu de transfer bani. Dacă cei de acasă au deja un plan bine pus la punct pentru sărbători și tu nu poți fi acolo fizic, este mai ușor ca niciodată să ajuți financiar, direct din aplicatie. Cu ajutorul tău, prietenul tău cel mai bun poate primi cadoul visurilor lui. Trebuie să știi, totuși, că cel mai mult contează să fii prezent la o petrecere surpriză sau o simplă ieșire cu băieții.

Fă planuri de viitor

Concediile, vacanțele și weekendurile sunt ocaziile perfecte pentru a te bucura de activitățile preferate alături de cei de acasă. Prietenii pe care i-ai lăsat în urmă când te-ai mutat își construiesc în continuare o viață și relații importante, așa că nu uita că este important să te întorci cât mai des între ei. Legăturile de lungă durată pot fi grav afectate de lipsa interacțiunii față în față. 

Chiar dacă te vezi și vorbești des cu ei prin aplicații video sau text, trebuie să rămâi activ în viața lor. Ori de câte ori ai ocazia, fă planuri alături de prietenii tăi, fie că e vorba de un concediu în țară, la mare sau de un city break în străinătate. În funcție de locațiile în care locuiește fiecare, te poți întâlni cu aceștia la mijlocul distanței dintre voi sau într-o țară pe care niciunul nu a vizitat-o înainte. Planurile de viitor aduc voie bună, speranță și pot restabili entuziasmul care, uneori, lipsește din relațiile de prietenie afectate de distanță.

Împărtășește lucruri noi

Chiar dacă într-o relație de prieteni este important să fii un bun ascultător, uneori trebuie să vorbești mai mult despre tine, despre experiențele și întâmplările prin care treci. Aceste discuții îi vor ajuta pe prietenii tăi să simtă că fac parte din lumea ta, că nu ai impus vreo limită și că nu ai secrete față de ei. 

Încurajează-i și pe ei să facă la fel și ajută-i să găsească soluții pentru situațiile dificile în care se află. De asemenea, fii alături de ei când au succes și când totul merge bine. Lucrurile despre care trebuie să discuți deschis cu aceștia nu se rezumă doar la ceea ce se întâmplă la muncă sau la facultate, ci și problemele personale, provocările din relațiile cu partenera sau gândurile negative cu care te confrunți. Este important să stabilești un nivel de intimitate care poate depăși distanța și care te poate ține conectat cu prietenii pe termen lung.

Fii alături de ei când contează

Evenimentele importante sunt momente în care prezența ta este obligatorie și apreciată. Fie că este vorba de nunți, botezuri, festivități sau înmormântări, trebuie să fii acolo atunci când contează cel mai mult. Faptul că îți poți răpi câteva zile din programul încărcat sau că poți călători de la mare distanță îi va ajuta pe cei dragi să realizeze cât de importanți sunt pentru tine. 

Nu ezita, așadar, să le faci o surpriză plăcută și să le fii alături prietenilor la orice ocazie specială. Revederea este mereu un prilej perfect pentru a discuta vrute și nevrute, de planificări și ieșiri de care nu apuci să te bucuri atunci când faci o vizită programată. Tot ceea ce este important pentru prietenii tăi trebuie să fie la fel de valoros și pentru tine, iar ocaziile în care poți arăta acest lucru nu trebuie ratate.

Distanța poate afecta relațiile de orice fel, dar, cele de prietenie pot fi de-o viață dacă le acorzi suficientă atenție. Prietenii tăi îți vor fi alături la bine și la greu, dacă și tu reușești să faci la fel, iar legătura dintre voi poate bate distanța, indiferent de circumstanțe.

Sursa foto: pexels.com