Pentru a identifica comentatorii online, cercetătorii au dezvoltat nişte teste simple.

"Respondenţii au completat chestionare de personalitate şi un sondaj pe internet, comentând stiluri", a spus echipa de la Universitatea din Manitoba.

Cercetarea a fost condusă de Erin Buckels şi de doi colegi de-ai săi.

Aceştia au definit comentarea online ca "practica de a te comporta într-un mod înşelător, distructiv sau perturbator, într-un cadru social pe internet, fără niciun scop folositor aparent".

În urma testelor, comentarea online a fost asociată cu sadismul, psihopatia şi machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternică legătură cu acţiunea de a comenta online.

"Exercitarea altor activităţi online, cum ar fi discuţiile pe chat şi dezbaterile, nu a fost asociată cu sadismul", mai spun cercetătorii canadieni.

Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate două teste. Într-un test, li s-a cerut participanţilor să spună "ce le place să facă cel mai mult" când stau pe site-urile de comentarii online, având la dispoziţie cinci opţiuni: "să dezbaţi subiecte care sunt importante pentru tine", "să discuţi cu alţii", "să-ţi faci prieteni noi", "să comentezi ce spun alţii" şi "altceva".

Potrivit rezultatelor testului, 5,6% dintre respondenţi se bucură "să comenteze".

"Atât comentatorii online, cât şi sadicii simt o bucurie sadică la necazul altora", a spus echipa de cercetători.

"Sadicii vor doar să se distreze... şi internetul este terenul lor de joacă", au mai spus oamenii de ştiinţă.