Cladirea este situata in centrul orasului Dublin, intr-o zona patrulata intens.

Dar cu toate acestea, sapte indivizi, intre care o femeie, au spart sistemul de securitate si au pus mana pe o avere. Au fost prinsi, dar nu a fost recuperata decat o mica parte din cele 7,6 milioane de euro furate.

Pe 27 februarie 2009, a fost jefuit sediul central din Dublin al Bancii Irlandei. A fost cel mai mare jaf la o banca din istoria acestei tari.

Talharii au rapit un angajat al bancii, Shane Travers, de 24 de ani, si l-au obligat sa scoata din seif 7,6 milioane de euro. In acest timp, banditii au avut si trei ostatici, intre care si iubita lui Shane.

Ministrul justitiei din Irlanda, Dermot Ahern, a criticat conducerea bancii pentru ca nu a respectat protocolul stabilit pentru cazul in care banca ar fi tinta unui jaf si pentru ca nu au anuntat politia irlandeza despre comiterea jafului pana ca banii sa fie scosi din banca.

Bank of Ireland

A inceput o vanatoare de talhari in toata tara si dupa numai o zi nu mai putin de sapte persoane au fost arestate. Au fost recuperati si 1,8 milioane de euro, banii fiind imprastiati in diferite locatii din Dublin.

Arestarile si recuperarea banilor au fost realizate in urma unei actiuni in forta a politiei irlandeze.

Despre cele sapte persoane retinute pentru comiterea jafului, sase barbati si o femeie, se crede ca fac parte dintr-o banda care a terorizat orasul Dublin in ultimii ani.

Pe data de 2 martie, cei sapte indivizi au fost prezentati unui judecator, iar doi dintre ei au fost pusi in libertate, dupa ce avocatii lor au invocat vicii de procedura.

Shane Travers a fost arestat pe 28 ianuarie 2010, anchetatorii stabilind ca a fost complicele talharilor.