Un bărbat de succes trebuie să aibă în garderobă ținutele potrivite pentru a nu fi nevoit să facă shopping de urgență înainte de evenimente cruciale. Iată câteva dintre cele mai importante costume pe care trebuie să le ai:

Costum pentru birou

Costumele pentru birou trebuie să fie confortabile și practice, dar să aibă un aspect impecabil. Pentru un look modern, alege modelele de costume slim fit care tind să fie mai scurte decât cele clasice, atât la sacou, cât și la pantaloni. Culorile acceptabile pentru un stil clasic de birou sunt bleumarin și gri închis, iar în cazul cămășilor trebuie să eviți nuanțele tari și să optezi pentru cămăși simple, albe, bleu sau alte pasteluri. Dacă îți dorești să adaugi un accesoriu subtil, precum butoni cămașă sau o cravată cu patternuri elegante, aceste detalii vor atrage cu siguranță atenția într-un mod agreabil.

Costum formal

Majoritatea ceremoniilor și evenimentelor speciale impun o ținută sobră, moment în care trebuie să alegi un costum negru simplu sau un frac. Dacă ești invitat în calitate de cavaler de onoare la nunta celui mai bun prieten, poți alege un papion într-o culoare îndrăzneață pentru a condimenta puțin ținuta. Dacă este vorba de ceremonii sobre, limitează-te la costumul negru și cravata asortată.

Costum pentru birou pe timp de vară

Un loc de muncă la care trebuie să porți mereu costum te va pune într-o situație neplăcută în timpul verii, când ai prefera să îmbraci haine subțiri și mânecă scurtă. Costumele în culori deschise și din materiale subțiri, care permit pielii să respire (cum este bumbacul), sunt recomandate pentru zilele de vară în care ai întâlniri de afaceri importante și nu poți încălca regulile. Renunță la costumele slim fit și optează pentru cele cu o croială mai largă, care să prevină transpirația și să-ți permită să te miști mai ușor.

 

Costum pentru ieșiri casual

În cazul întâlnirilor în afara biroului încearcă să adopți un stil casual, dar să-ți păstrezi aerul profesional. Cel mai ușor este să combini piese vestimentare care pot fi folosite la costum, cu altele care pot fi folosite în combinație cu blugi și ghete. De exemplu, un pulover strâmt de lână și pantaloni cu dungă cu cizme de piele sau pantofi negri te vor ajuta să faci o impresie bună mai ales la o primă întâlnire. Urmărește să dai de înțeles că ești relaxat, dar serios.

Costum pentru interviu

Când ești în căutarea unui nou job este foarte important să fii pregătit din timp să faci o impresie bună, atât prin caracterul și încrederea de care dai dovadă, cât și prin îmbrăcăminte. Un costum potrivit pentru interviu trebuie să fie de mărimea perfectă pentru tine și de preferință negru. Cravata poate să iasă în evidență și să alegi un model mai îndrăzneț pentru a te face remarcat. 

Costum pentru sărbători în familie

Sărbătorile petrecute alături de familie nu necesită o ținută strictă, dar dacă vrei să dovedești că faci totul cu stil, nu neglija aceste evenimente. Înlocuiește pantalonii clasici negri cu unii de culoare deschisă, cizme (sau pantofi) maro și sacou cu patternuri sau într-o culoare diferită față de ce te-ai obișnuit să porți. Cămașa nu este absolut necesară și poate fi înlocuită cu un pulover într-o culoare care să complimenteze restul outfitului.

Dacă ești pregătit să arăți că pui stilul pe primul loc, completează-ți garderoba cu piesele necesare cât mai curând. Optează pentru costume din materiale de calitate și investește sume mai mari în imaginea ta.

Sursa foto: pexels.com, unsplash.com