Poate a venit momentul să ieși din letargie și să organizezi o petrecere. Iată ce ai de făcut:
Întreabă-te ce fel de petrecere îți dorești
Cei mai mulți dintre oameni se distrează doar de zilele de naștere, de Crăciun, de Revelion și poate de Paști. De ce n-ai sparge tiparele? Nu trebuie decât să te hotărăști ce fel de petrecere îți dorești. Poate fi una cu prietenii apropiați sau cu familia, la tine acasă sau una cu multă lume, undeva în oraș. Locația este extrem de importantă pentru a ști exact ce desfășurare de forțe ai de pregătit. Gândește-te la tema petrecerii și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine și invitații tăi. Poate fi vorba de o seară de dans, una de jocuri sau, de ce nu, un bal mascat.
Lansează invitațiile
Cu cât vei avea mai puțini invitați, cu atât îi vei cunoaște mai bine și vei ști care le sunt preferințele în materie de mâncare sau bauturi alcoolice. Poate ai amici vegetarieni, poate unii preferă berea, în timp ce alții sunt pasionați de vinuri. Trebuie să satisfaci cât mai multe dintre pretențiile invitaților tăi. Ideea este să începi de undeva și cel mai simplu lucru, în primă fază, este să te hotărăști pe cine chemi la petrecere și să dai telefoanele de rigoare. Stabilește o zi convenabilă pentru cât mai multe persoane – cel mai probabil la final de săptămână, vineri sau sâmbătă, apoi pregătește lista de cumpărături.
Vei avea destule lucruri de pus la punct. Va trebui să alegi meniul, să îți sufleci mânecile și să te apuci de gătit. Nu te complica cu preparate prea sofisticate. Câteva platouri sau niște carne la grătar vor fi suficiente. Dacă nu ești priceput în bucătărie, poți merge la sigur și să comanzi pizza.
Experimentează
Încearcă să descoperi ce funcționează pentru tine și pentru invitații tăi. Dacă îi chemi la tine acasă, este aproape obligatoriu să ai musafiri apropiați ca vârstă și cu interese comune. În caz contrar, petrecerea se poate transforma într-un eșec. Nu confunda o seară de FIFA, de văzut un meci sau de poker cu o petrecere. În astfel de momente, este bine să fiți doar tu și gașca de pasionați de astfel de activități. Dacă îți dorești ceva mai mult, spune-le amicilor tăi să-și aducă iubitele sau soțiile. Puteți dansa, juca rummy, mima sau orice altceva vă trece prin cap.
Întreține atmosfera
Ca organizator, tu trebuie să fii cel care se ocupă de toate pregătirile, dar și printre cei care întrețin atmosfera. Asigură-te că invitații vor avea parte de tot ce își doresc și încearcă să îi binedispui ori de câte ori ai ocazia. Pregătește-ți din timp temele de discuție și lista de bancuri. N-ai vrea să te transformi dintr-o gazdă primitoare într-una primitivă. Caută să fii tu sufletul petrecerii, fără a depăși măsura. Trebuie să știi care sunt limitele, dar și să impui o serie de reguli ale casei. Ce e mult strică și nu ți-ai dori să îți trezești toți vecinii și să te alegi cu o amendă pentru deranjarea ordinii publice.
Nu te stresa prea mult, totuși, pentru ca lucrurile să iasă bine. Dacă îți cunoști cu adevărat oaspeții, vei ști ce ai de făcut pentru ca planul să funcționeze și să ai parte de o petrecere pe cinste cu orice ocazie.
Sursa foto: unsplash.com/JOSHUA COLEMAN