Optează pentru transportul activ

Este momentul să începi să-ţi laşi maşina acasă şi să renunţi la orele petrecute în trafic. Mergi pe jos, aleargă, pedalează. Dacă vei proceda aşa, vei face şi economii, dar cel mai important este că vei avea parte de activitate fizică în fiecare zi. Specialiştii recomandă 150 de minute de mişcare moderată pe zi pentru adulţi. Ştiu că nu trăieşti în Amsterdam, ca să mergi numai pe bicicletă, dar trebuie să încerci. Mersul pe bicicletă îţi va aminti şi de copilărie şi îţi va da o stare generală de bine. Vei fi mereu cu zâmbetul pe buze. Oferta de biciclete ieftine este bogată, aşa că nu mai aştepta! Cumpără-ţi una şi treci la pedalat! 

Caută o sală aproape de casă şi găsește-ţi prieteni noi

Ca să te asiguri că nu îţi vei face degeaba abonament la sală, trebuie să găseşti una cât mai accesibilă ca locaţie. Nu te duce în celălalt capăt al oraşului, doar pentru că sala de acolo arată mai bine sau pentru că este mai ieftină. Optează întotdeauna pentru una aflată în apropiere. Dacă găseşti şi câţiva prieteni care să vină cu tine şi să se ţină de treabă, este cu atât mai bine.

Dacă nu, caută să te împrieteneşti cu cei care o frecventează şi învaţă de la ei ce trebuie să faci. Dacă nu îţi place ideea de a merge la sală, optează pentru un sport pe care să-l practici măcar o dată pe săptămână. Mergi la fotbal, tenis, squash sau baschet. Vei vedea că două ore de efort intens pot face minuni. 

Mănâncă sănătos şi dormi

Da, somnul te va face mai activ! Să dormi bine noaptea este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru sănătatea ta. Studiile realizate de Universitatea Stanford arată că sportivii de performanţă au rezultate mai bune atunci când dorm mai mult. Asta se întâmplă pentru că în timpul somnului organismul tău produce testosteron. Trebuie să ai grijă şi de alimentaţie. Renunţă pe cât posibil la fast-food şi dulciuri şi încearcă să mănânci mai multe legume şi fructe. 

Acestea ar fi punctele pe care trebuie să le bifezi pentru a avea o viaţă în oraş  mai activă şi mai sănătoasă. Nu este nici greu, nici uşor. Totul ţine de tine şi de cât de mult îţi doreşti să schimbi ceva.  

Sursa foto: unsplash.com