Profită de schimbarea de sezon pentru a-ți updata garderoba și a achiziționa piesele esențiale pentru ținute care te vor scoate oricând din anonimat. 

Un parfum cu note lemnoase și miros intens împreună cu accesorii precum fulare și pălării îți vor completa orice ținută. Acestea sunt câteva dintre piesele esențiale:

Fulare

Fularele îți oferă o bună oportunitate de a atrage atenția printr-o piesă vestimentară mai mare, în culori diferite față de restul ținutei și, cel mai important, te va proteja de frig și ninsoare. O ținută în nuanțe simple precum griul și negrul îți permit să adaugi un fular lat în carouri sau cu alte forme geometrice. În zilele geroase poți purta un fular tricotat din lână, mai îngust, dar lung. 

Mănuși

Mănușile de piele sunt importante atât pentru look, dar și pentru a te proteja de frig. Pentru că la un look stylish cel mai bine se potrivesc cele de piele, alege să porți mănuși de lână doar atunci când ai pulovere groase și fulare. În zilele în care vrei să arăți mai profi nu lăsa acasă mănușile de piele. Celelalte piese vestimentare trebuie să se potrivească în ceea ce privește culoare - la pantofi negri nu se poartă mănuși maro. Secretul stă în asortarea acestor mici detalii pentru a nu părea că te-ai îmbrăcat pe fugă sau că nu acorzi destulă atenție imaginii tale.

Paltoane

Jachetele sunt potrivite pentru un stil sport-casual, dar dacă vrei să fii mereu la patru ace, un palton este cea mai bună variantă. Paltoanele de lână purtate peste cămăși sau pulovere te vor ajuta să creezi și ținute pentru birou, fără a ieși din cerințele vestimentare impuse. Dacă ai o întâlnire după ce ieși de la birou, poți să-ți dai jos cravata, să-ți pui fularul și să transmiți un vibe total diferit. În zilele mai puțin reci, precum cele de toamnă, poți încerca și trenciuri lungi în nuanțe pământii care îți vor da un aer classy, chiar academic. 

Layere

Cel mai mare avantaj al iernii este faptul că poți combina diferite haine din garderobă în funcție de material și de grosime. Jachete de blugi purtate pe sub cele de piele sunt un look perfect pentru weekend, atât pentru plimbări pe timp de zi, cât și pentru ieșiri peste noapte. În drum spre birou poți purta un costum pe sub palton, iar la ieșirile cu familia se potrivește o combinație între cardigane groase și sacouri. Stratificarea hainelor te va ajuta și să te simți cât mai confortabil în zilele reci și să te bucuri de materialele care se poartă iarna. Combinațiile se recomandă a fi între denim, piele, lână și bumbac, iar posibilitățile sunt nelimitate.

Ghete Chelsea

Ghetele Chelsea îți oferă un avantaj pentru că se potrivesc oricărui fel de ținută, atât la birou cât și la restaurant. Acestea se recunosc după lipsa șireturilor și, în general, a fermoarelor. Ghetele au un elastic pe fiecare parte a gleznei, pentru ca tu să le încalți mai ușor fără a pierde timpul cu bocancii lungi cu șireturi. Ghetele Chelsea se găsesc în diferite modele și culori, dar și texturi. Cel mai indicat este să optezi pentru ghete din piele atât datorită aspectului cât și al calității, dar pentru a a-ți arăta interesul și respectul pentru mediu și animale poți achiziționa și variantele vegane ale ghetelor, adică cele din material sintetic, dar durabil precum modelele oferite de Dr. Martens.

Diversifică-ți garderoba cu piese din noile colecții de toamnă-iarnă și începe să experimentezi cu hainele și materialele tale preferate. Iarna este un bun prilej de a-ți pune în aplicare talentele de styling și să încerci lucruri noi.

Surse foto: unsplash.com, pexels.com