Și chiar dacă inițial te gândești că ție nu ți se poate întâmpla, fii sigur că așa au spus și cei care au avut de-a face cu persoane rău intenționate care le-au pătruns în casă. Așa că este important să iei toate măsurile de siguranță necesare pentru a ține la distanță infractorii, dar și pentru a preveni orice situație care te-ar putea pune pe tine sau pe familia ta în pericol.
Iată câteva dintre măsurile care te pot ajuta să îți protejezi casa din interior și care se pot dovedi extrem de utile atunci când nu te afli acasă:
Ține ușile și ferestrele închise, tot timpul
Pe cât de evident pare acest sfat, pe atât de multe spargeri au avut loc tocmai din cauza faptului că ușile și ferestrele erau deschise. De altfel, acestea sunt două dintre locurile cele mai accesibile pentru infractori și care sunt verificate prima dată, înainte ca răufăcătorii să pătrundă în casă. O fereastră larg deschisă și o ușă care nu este încuiată reprezintă o invitație pentru oricine.
Așadar, nu uita să le închizi, cu atât mai mult pe timpul nopții. Investește și în încuietori de calitate, care nu pot fi forțate prea ușor. Un infractor știe cum să deosebească o încuietoare slabă de una care îi pune provocări. Și, cel mai important lucru, verifică ușile și ferestrele de două ori înainte să pleci de acasă.
Securizează-ți locuința
Bineînțeles, sistemele de supraveghere reprezintă metoda care funcționează cel mai bine. Optează pentru sisteme care includ camere de supraveghere pentru protecția întregii case, dar și alarme sau senzori pentru ușa de la intrare, care detectează orice intrare prin efracție.
Adițional, montează și camere video spionaj în interiorul casei pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în locuință, la orice oră din zi și din noapte. Camerele pentru spionaj pot fi ascunse într-un ceas de birou, router wireless, odorizant de cameră, bec sau ramă foto, astfel că infractorii nu vor avea nicio bănuială că ești cu ochii pe ei.
Nu lăsa nimic la vedere
Nu neglija niciodată acest aspect. Toate obiectele de valoare ar trebui să nu stea la vedere, indiferent că e vorba de bijuterii, electronice sau bani. Acest lucru este cu atât mai important atunci când locuiești la casă sau dacă stai la parter, într-un apartament. O măsură care îți poate fi ajutor este să depozitezi aceste obiecte de valoare într-un seif.
Totuși, ai la îndemână și alte soluții simple. Ține draperiile trase, mai ales atunci când nu ești acasă, pentru ca hoții să nu vadă ce obiecte de valoare ai în casă. Eventual, poți pune jaluzele la ferestre sau poți monta geamuri termopan reflectorizante, prin care nu se vede de afară în casă. O altă soluție eficientă este montarea unor geamuri antiefracție, care nu se sparg la impact.
Aprinde luminile
Lumina aprinsă poate da senzația că este cineva acasă sau că încă nu te-ai dus la culcare, fapt care îi poate descuraja pe infractori să pătrundă în casă. Eventual, poți monta un sistem inteligent de iluminat, care îți permite să stingi sau să aprinzi luminile direct dintr-o aplicație de pe telefon, indiferent unde te-ai afla.
În plus, ca să scapi de grija că ai uitat să aprinzi sau să stingi becurile, poți seta automat din aplicație orele la care acestea se aprind și se sting. Adițional, chiar și televizorul lăsat deschis poate da impresia că este cineva acasă.
În concluzie, mai bine să știi că ești în siguranță decât să îți pară rău. Toate metodele de mai sus te vor ajuta să îți protejezi locuința și să ții la distanță persoanele rău intenționate.
Sursă foto: Shutterstock