Și nu doar tu ai ajuns la această concluzie, ci și oamenii de știință. De exemplu, Tamar Kremer-Sadlik și Amy L. Paugh, autorii studiului „Momente de zi cu zi: găsirea timpului de calitate în familiile”, enumeră câteva beneficii ale activităților făcute alături de cei dragi – cum ar fi starea de împlinire și dezvoltarea emoțională – și vin cu soluții. 

Potrivit acestora, nu e neapărat nevoie să programezi activități specifice cu cei din familie, ci să valorifici orice moment în care îi ai în preajmă: de exemplu, atunci când dai cu aspiratorul, poți să îl implici în ceea ce faci și pe copil, să te joci cu el, să-i stimulezi imaginația și să îl faci să creadă că, având un polonic în mână, de fapt deții o baghetă magică. În acest fel, vei reuși să faci curățenie și să nu îl neglijezi pe cel mic. În privința prietenilor, lucrurile ar putea fi chiar mai simple, în ideea că ți i-ai ales și vă unesc pasiuni comune.

În articolul care urmează, îți vom da câteva „ponturi” în legătură cu ce ai putea face în perioada următoare alături de cei dragi.

Călătorii 

Dacă te gândești la o vacanță la mare care să se transforme într-o adevărată aventură, o soluție ar putea fi cumpărarea unui autovehicul de dimensiuni mai mari în care să încapă toată gașca. Înainte de achiziționare citește cu atenție un ghid de instrucțiuni înainte de cumpărarea unei rulote. În timp îți vei amortiza investiția, mai ales dacă optezi pentru o variantă la mâna a doua. De multe ori, prietenii anulează sau amână o eventuală „escapadă” la munte sau la mare pentru că nu se pun de acord în privința transportului sau nu sunt dispuși să-și asume cheltuieli legate de cazare. Cu o rulotă, aceste probleme ar fi rezolvate din start!

Comunicare față în față

Dacă după perioada de izolare ai devenit dependent de Facebook și Instagram și ai început să stai cu orele să vezi ce fac alții, în timp ce tu ești doar un observator, încearcă să te autoeduci. O soluție ar fi să descarci o aplicație care să îți limiteze accesul la aceste rețele de socializare după ce ai depășit un anume interval temporal. În loc de a admira „pereți” virtuali și experiențele altora, organizează o ieșire în parc cu prietenii. Puteți bea câte o limonadă rece adusă de acasă, ba chiar să vă întreceți la o partidă de șah. 

A petrece timp de calitate cu prietenii înseamnă a aduna momente și amintiri frumoase, precum și a fi conectat la prezent și la persoanele dragi. După două luni de izolare, respectând regulile de protecție și distanțare socială (grupuri de maximum trei persoane), poți să planifici o ieșire la Predeal sau o reuniune în parc, prin tei înfloriți și zarzări cu fructe coapte.

Sursă foto: unsplash.com