În miezul torid al verii, este mai puțin ușor să fii elegant, dar nu este imposibil. Trebuie să te fi întrebat şi tu, de multe ori, cum să te îmbraci cu stil vara. Răspunsul la această întrebare constă în a ţine cont de câteva detalii simple și eficiente care te vor ajuta întotdeauna să ai ţinute impecabile.

Materiale lejere de bună calitate

Pe tot parcursul verii, este important să fii foarte atent la materialele din care sunt făcute hainele pe care le porţi. Alege cele mai lejere materiale posibile. Pentru cămăși, tricouri polo și tricouri simple, asta înseamnă țesături subțiri, fluide, din bumbac sau combinaţii de bumbac cu in şi chiar cu mătase. Aceste materiale sunt adesea puțin mai pretenţioase și se şifonează mai repede, dar este esențial pentru confortul tău să porți îmbrăcăminte din materiale care lasă pielea să respire. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de cămăşi subţiri, trebuie să ai în vedere că sunt mai susceptibile să „afişeze” urmele de transpiraţie, aşa că, foloseşte un deodorant eficient, cum este, de exemplu, Borotalco.

Pantaloni potriviţi

În funcţie de codul vestimentar de la locul de muncă, poţi opta pentru pantaloni din țesături mai lejere, dar cu o croială clasică, în culori neutre. Pantalonii chino din doc subţire sau chiar jeanşii de vară pot fi alegeri potrivite, dacă nu trebuie să te îmbraci foarte formal. Dacă ţinuta ta trebuie să fie mai curând business, optează pentru pantalonii din in mai gros, care nu se șifonează la fel de repede. Dacă au o croială impecabilă, vor arăta la fel de eleganţi ca oricare dintre pantalonii tăi de stofă. 

Un sacou subţire, dar elegant

În ceea ce priveşte sacourile, sunt valabile aceleaşi principii. Este de la sine înțeles că nu vei petrece vara purtând un sacou de flanel. Este necesar să alegi un model de sacou de vară fără dubluri la umeri, fără căptușeală şi cu o structură minimă la nivelul pieptului. Modelele de acest tip se confecționează, de obicei, din materiale naturale precum bumbacul sau inul. Atenţie, acest model de sacou nu este foarte cambrat. El trebuie să fie puţin larg, astfel încât să nu îţi fie şi mai cald. În ceea ce priveşte culorile, este recomandat să le privilegiezi pe cele neutre: bej, bleumarin, alb sau negru. În acest fel, îţi va fi mai uşor să le integrezi în diferite ţinute.  

Materiale de ultimă generaţie

Din ce în ce mai multe companii din industria textilelor investesc în cercetare, pentru a scoate pe piaţă materiale inovatoare, adaptate necesităţilor omului modern. De exemplu, la unele branduri găseşti tricouri polo de vară, în versiunea „dry”, confecţionate dintr-un amestec de bumbac și poliester care nu arată deloc ca o țesătură sintetică. Acest material este perfect pentru cei care transpiră mult vara sau pentru cei care au activităţi şi în afara unui birou răcoros cu aer condiţionat. 

Accesorii care fac diferenţa

O pălărie ușoară este o soluție excelentă pentru o ţinută elegantă, pentru evenimentele de exterior. Acordă o atenție deosebită modelului de pălărie Panama, în special, care se remarcă prin rafinament şi care poate transforma cu totul o ţinută simplă în una cu adevărat impresionantă. De asemenea, o pereche de ochelari de soare este un accesoriu esențial vara, pentru a-ți proteja ochii, dar şi pentru a da un plus de eleganţă stilului tău vestimentar. Depinde de tine să alegi perechea care îţi place, dar ai grijă să optezi pentru lentile de calitate care te protejează cu adevărat de soare!

Aşadar, pentru ţinute excelente, chiar şi în zilele cele mai călduroase ale verii, ţine cont de sfaturile de mai sus.

Sursă foto: Pexels.com