Din fericire, ai la dispoziție multe opțiuni foarte bune când vine vorba de hainele și încălțămintea potrivite pentru iarnă. Iată 3 lucruri de care vei avea nevoie în zilele reci!


1. Încălțămintea

Încălțămintea pe care o porți în timpul iernii este foarte importantă pentru confortul, dar și siguranța ta fizică. În zilele friguroase, când afară ninge, iar pe jos sunt polei și gheață, e timpul să înlocuieșți pantofii sport cu o pereche călduroasă de bocanci de iarnă. În zilele cu multă zăpadă sau lapoviță, încălțămintea ta obișnuită nu va face față. Te poți uda, îți va fi frig și vei aluneca foarte ușor pe stradă, riscând să te accidentezi.

În plus, încălțămintea pe care o porți în timpul iernii trebuie să fie mult mai rezistentă decât cea din perioadele de vară, pentru că va fi supusă la mult mai multă uzură. Asta nu înseamnă însă că va trebui să faci sacrificii în ceea ce privește stilul tău vestimentar. De la bocanci, la ghete din piele, ai multe opțiuni din care poți alege pentru a-ți pregăti ținuta de iarnă. Pentru ținute casual, poți opta pentru o pereche de bocanci, în timp ce pentru ținutele mai elegante ar trebui să optezi pentru o pereche de ghete din piele, mai potrivite într-un context formal.

2. Pantalonii

În perioadele reci trebuie să renunți la pantalonii subțiri, chiar dacă sunt preferații tăi. Când vine iarna trebuie să te pregătești adecvat, cu câteva perechi de pantaloni groși, care să te protejeze de gerul de afară. Alegerea pantalonilor pentru iarnă poate fi una mai dificilă decât crezi și asta pentru că trebuie să iei în calcul atât aspectul acestora, cât și funcționalitatea lor.

Oricât ai fi de preocupat de aspectul tău, nu poți ieși cu o pereche de blugi slim fit când afară sunt temperaturi sub zero și zăpadă. Dacă faci asta vei suferi serios de frig. Pantalonii pentru iarnă trebuie să fie fabricați dintr-un material gros și să poată fi purtați peste încălțăminte, altfel îți va fi frig atât la glezne, cât și la genunchi. De asemenea, ar trebui să stai departe de culorile prea deschise, cum e albul sau galbenul, altfel pantalonii tăi se vor murdări foarte des.

3. Jacheta

Indiferent că optezi pentru o jachetă, un palton sau chiar un cojoc pentru a te proteja de frig, e foarte important ca haina pe care o alegi să se potrivească cu stilul tău vestimentar. Cel mai probabil, vei ajunge să porți foarte des haina de iarnă, în special în zilele reci, așa că e important ca aceasta să te reprezinte. Tocmai de aceea, trebui să te gândești ce imagine dorești să proiectezi în exterior, înainte să faci achiziția.

Dacă îți place să te îmbraci elegant, atunci un palton negru, călduros, e o alegere solidă. Conform Real Men Style, paltonul poate fi purtat atât în locul sacoului de la costum, cât și deasupra acestuia, ambele variante fiind acceptabile. Acestea arată foarte bine, sunt rezistente și te vor ajuta să pui în valoare ținuta ta. Pe de altă parte, dacă preferi un stil mai casual, ai putea să optezi pentru o jachetă groasă scurtă sau o geacă cu puf. Acestea sunt confortabile și te vor proteja foarte bine de frig, iar majoritatea modelelor au și glugă, astfel că te vei putea proteja mai ușor de lapoviță și ninsoare în zilele cu precipitații.

Sursă foto: Shutterstock