Când ești într-o relație și partenera ta trece printr-o perioadă mai grea, trebuie să faci tot posibilul să îi fii alături. Fie că este vorba de stresul de la birou, o problemă în familie sau o stare cauzată de schimbarea vremii, ea poate să devină mai rece sau mai dornică de afecțiune. Iată ce poți face pentru a o ajuta să treacă mai ușor peste ceea ce o macină:

Înveselește-o

Atmosfera relaxată de acasă și calmul cu care o întâmpini în fiecare zi vor avea efecte pozitive asupra stării ei. Asta nu înseamnă că trebuie să încerci prea mult să devii dintr-o dată amuzant sau să spui bancuri. Glumițele despre care știți doar voi și amintirile unor momente deosebite petrecute împreună merită introduse în conversațiile din fiecare seară. Poți chiar să-i oferi cadouri speciale potrivite pentru acasă sau la birou. Acestea trebuie să o ajute să se relaxeze sau să o amuze și să-i ia gândul de la lucrurile care o întristează. De asemenea, serile petrecute la căldură, urmărind seriale precum Modern Family sau alte comedii, îi vor aduce zâmbetul pe buze imediat.

Asumă-ți anumite responsabilități

Activitățile de zi cu zi vor fi afectate atunci când partenera ta se simte tristă, așa că va trebui să preiei ștafeta în totalitate. Nu aștepta să se adune praful, vasele în chiuvetă și hainele murdare. Chiar dacă aveați un sistem bine pus la punct în ceea ce privește distribuirea muncii din casă, va trebui să faci mai mult decât ar trebui în mod normal. Pentru anumiți oameni, însă, aceste task-uri de zi cu zi ajută la detașarea față de probleme. Înainte să întorci casa cu capul în jos și să te apuci de curățenie, află dacă partenera ta nu vrea să se implice alături de tine și să-și ocupe mintea cu altceva.

Nu-i cere explicații

Stările negative prin care trece iubita ta nu au mereu un motiv clar. Acestea pot fi confuze inclusiv pentru ea și își va găsi cu greu cuvintele dacă o întrebi mereu „de ce?”. Ea nu are un secret sau anumite lucruri pe care le ascunde față de tine, ci poate chiar să sufere de un episod depresiv. Dacă această perioadă durează foarte mult (câteva luni) și stările nu se ameliorează, este recomandat să o ajuți să apeleze la ajutorul unui profesionist. Ședințele de terapie vă vor oferi răspunsuri amândurora.

Fii alături de ea

În momentele grele, oamenii caută ajutor și adăpost în brațele celor dragi. Indiferent de cât de comunicativă este partenera ta în această perioadă, ajut-o să înțeleagă că ești alături de ea în orice moment. Acest lucru poate fi exprimat prin discuții deschise despre încredere, dar și de gesturi mici precum îmbrățișări sau săruturi. Atunci când starea de tristețe este influențată de probleme la locul de muncă, ajut-o să descopere posibile rezolvări. Dacă are un conflict cu șeful sau cu unii dintre colegi, poți să-i dai sfaturi din experiența ta sau să o susții în procesul de căutare a unui alt job.

Oferă-i spațiu

În momentele mai complicate poate să fie greu să-ți dai seama când partenera ta are nevoie de afecțiune și când își dorește mai mult spațiu. Cel mai simplu este să ai o discuție directă cu ea și să o lași să-și exprime nevoile fără a o judeca. Încurajează-o să fie sinceră cu tine pentru a ști cum să abordezi situația mai ușor. Dacă îți spune că are nevoie de spațiu, nu o lua personal. Partenera ta s-ar putea enerva ușor dacă insiști cu prea multe întrebări sau dacă ajungi să-ți atribui o problemă.

Orice moment complicat din viața unui om necesită sensibilitate din partea partenerului. Atunci când iubita ta trece printr-o perioadă mai grea, fii alături de ea 110% și fii atent la nevoile ei. Relația va deveni mai puternică și vei avea șansa să îi demonstrezi că ești cel care va rămâne lângă ea la bine și la greu.

Sursa foto: unsplash.com