Pregătiți-vă ca la carte

În primul rând, trebuie să faceți cumpărăturile. Alege un skateboard pentru copii, dar nu uita de echipamentele de protecție. Cel mic trebuie să aibă cască, genunchiere, cotiere, dar și protecții pentru palme și încheieturi. Acestea îi vor da mai multă încredere și te vor face și pe tine, ca părinte, să te simți mai liniștit. Skateboardingul este destul de periculos și căzăturile sunt inerente, dar ce sport nu presupune riscuri? Placa poate fi atât pentru copii, dar poate avea și dimensiuni normale, deoarece un skateboard cu dimensiuni de adulți este mai stabil.

Primele lecții

După ce l-ai echipat complet, puteți să începeți antrenamentele pe iarbă sau pe o suprafață mai moale (mochetă, bitum). Este o modalitate excelentă de a-l învăța pe cel mic să își mențină echilibrul și să simtă placa. Copiii se prind foarte repede de cum stau lucrurile. Pune-l să urce pe skateboard, să se aplece, să sară pe el și de pe el. Nu îi va lua foarte mult timp să facă aceste exerciții și să deprindă primele mișcări.

Tot acum, trebuie să vezi care este piciorul mai puternic al celui mic. Pentru un adult este destul de ușor de aflat, dar în cazul copiilor poate fi o adevărată provocare. Îl poți pune să își imagineze că trebuie să alunece pe o fâșie de gheață. Spune-i să-și ia avânt și să sară și vezi ce picior pune în față. Acela va fi piciorul mai slab, iar cel lăsat în spate îl va ajuta să își mențină echilibrul. O altă metodă este să-l urci pe skateboard și să-l tragi de mâini, iar el să-ți dea detalii despre poziția în care se simte mai confortabil.

Învață-l cum să se deplaseze

După ce ați aflat care este piciorul puternic, e timpul să treceți la următorul pas. Mersul pe skateboard este ca și cel normal, atât că își va folosi un singur picior. Iată care sunt punctele pe care trebuie să le bifați:

Piciorul de pe placă trebuie să fie poziționat în partea din față a skateboardului.

Ține copilul de mâini, pentru a nu-și pierde echilibrul.

Spune-i să împingă cu celălalt picior foarte încet și exersați mișcarea.  

Pune-l să facă un pas și apoi să urce piciorul cu care împinge pe placă.

Nu-l lăsa să-și țină niciodată picioarele paralele, pe lățimea plăcii. Învață-l să urce piciorul care împinge în partea din spate a skateboardului. De asemenea, trebuie să își îndoaie genunchii, dar sunt șanse mari ca această mișcare să vină de la sine.

Ia-ți și tu un skateboard, pentru a-i arăta mișcările.

Caută o pantă lină pentru ultima lecție

După ce a învățat să își țină echilibrul, puteți începe să exersați mersul la vale. Lasă-ți copilul mai întâi să stea pe placă pentru a prinde curaj și asigură-te că traseul nu are pietre sau cioburi, care ar putea bloca roțile. Urcați o parte din pantă și ajută-l să se urce pe skateboard. Apoi, mergeți în jos împreună și ajută-l din lateral să-și mențină echilibrul și să nu cadă. După câteva ture, cel mic va învăța să coboare de unul singur panta.

Acestea ar fi primele lucruri pe care cel mic trebuie să le învețe atunci când se urcă pe skateboard. Trebuie să ai multă răbdare, iar dacă ți se pare că acest sport nu îl pasionează, nu trebuie să-l forțezi. Dacă îi va plăcea, va trebui să îl supraveghezi în permanență. Copiii au tendința să își depășească limitele, așa că nu îi poți lăsa de capul lor.

Sursa foto: pixabay.com