Se mai intampla uneori, vara, sa uiti de numarul halbelor de bere consumate la terasa? Asta inseamna ca ai trecut berea in categoria bauturilor racoritoare bune sa stinga setea pe canicula. Ceea ce te include in categoria amatorilor de bere si nu a profesionistilor care stiu sa apecieze gustul amar si esenta unica a acestei bauturi.

Diferenta dintre a bea si a gusta sta intr-o arta pe care nu multi si-au facut timp sa o descopere, dar care poate fi desavarsita de cei care au rabdarea sa isi puna la incercare simturile. Asa ca, data viitoare cand comanzi o bere rece nu te grabi sa o seci dintr-un suflet. Acorda-i timp sa iti dezvaluie adevarate secrete ale gustului sau dulce-amarui.

Incanta-ti privirea

O gura insetata se va abtine cu greu sa nu goleasca paharul. Totusi, e bine sa lasi berea sa se “aseze” in pahar, sa ii observi culoarea si limpezimea. Ridic-o in lumina, ca un adevarat cunoscator, si descopera ce ai in pahar. Berile nefiltrate apar tulburi, iar unele particule din timpul fermentatiei se mai pot vedea in pahar. O bere pils va fi curata ca lacrima si aproape vei putea vedea prin ea.

Descopera-i aroma

Asemeni vinului, nici berea nu isi lasa la vedere aromele. Ca sa ii simti parfumul e nevoie sa o agiti putin, cat sa-i creezi un mic vartej din care sa se nasca notele subtile ale maltului si hameiului.

Citeste aici continuarea articolului