Dacă în urmă cu câteva decenii ceasul era un accesoriu indispensabil pentru a ști mereu cât e ora, acum acesta s-a transformat mai degrabă într-un gadget multifuncțional, dacă ne gândim la ceasurile inteligente, sau într-un accesoriu stilat, dacă vorbim despre un ceas elegant, cu design masculin. Totuși, este bine să știi câteva lucruri despre cum trebuie purtat un ceas, atât reguli de etichetă, cât și câteva trucuri utile:

Dă dovadă de tact când te uiți la ceas

Te uiți aproape instinctiv la ceas pentru a verifica ora, însă dacă ești la o întâlnire, indiferent că vorbim de una de business sau că ești la o cafea cu o femeie, este bine să ai grijă atunci când arunci o privire rapidă spre ceas. Interlocutorul s-ar putea simți jignit sau ar putea crede că te grăbești ori că discuția te-a plictisit, mai ales dacă te uiți la ceas din zece în zece minute. Dacă vrei să ieși dintr-o conversație, poți găsi întotdeauna o modalitate mai politicoasă de a da de înțeles că vrei să te retragi. 

Asigură-te că ceasul ți se potrivește pe încheietură

Ceasul tău trebuie să se potrivească perfect pe mână, să nu alunece, dar nici să îți taie circulația. Uneori, este posibil să fie nevoie să îi ajustezi cureaua sau să o schimbi cu una mai potrivită. În mod normal, ceasul ar trebui să se simtă confortabil pe mâna ta, să stea chiar pe încheietură, dar să nu fie atât de strâns încât să devină deranjant.

Nu purta ceasul sub încheietura mâinii

Cum spuneam, ceasul trebuie să stea mereu pe încheietura mâinii, însă nu mai jos. Nu este vorba doar de o regulă de etichetă; acest lucru poate preveni și unele accidente. Când ceasul îți alunecă prea jos pe mână, riști să îl lovești, să îl zgârii sau să îl spargi foarte ușor. 

Asortează-ți ceasul la ținută

Dacă porți un costum elegant, atunci ar fi indicat să lași acasă ceasul sport pe care îl folosești când mergi la sală sau la înot și să alegi în schimb unul cu un design mai stilat, care să se potrivească ținutei și locului în care mergi. Aceeași regulă se aplică și atunci când porți o ținută sport - nu vei putea purta un ceas elegant dacă ești îmbrăcat în pantaloni scurți și tricou.

Poată ceasul pe mâna potrivită

Dacă ești stângaci, atunci ceasul ar trebui purtat pe mâna dreaptă și viceversa. Cât timp ții cont de acest lucru, accesoriul nu te va incomoda și nici nu vei risca să îl spargi. În plus, te vei obișnui destul de rapid să te uiți la ceas pe mâna stângă, chiar dacă ești dreptaci. Desigur, există și situații în care te poți abate de la această regulă. Dacă ai un smartwatch pe care îl folosești pentru a-ți monitoriza activitatea sportivă, s-ar putea să îți fie mai simplu să îl porți pe mâna dreaptă când ieși la alergat, astfel încât să poți verifica cu ușurință distanța parcursă, caloriile arse ori pulsul. 

Sursa foto: Bogdan Glisik from Pexels