Modul în care îți alegi telefonul potrivit pentru tine nu trebuie să fie influențat de aceste lucruri, ci de nevoile tale, bugetul de care dispui și apoi de gusturi. Designul va conta mereu, este normal, dar nu lăsa ca acest lucru să primeze atunci când există riscul să plătești mai mult decât îți permit resursele financiare. 

Cum trebuie să îți alegi noul smartphone când ai un buget limitat

1. Așteaptă mereu perioadele recunoscute pentru reduceri

Indiferent care este modelul de telefon pe care ai pus ochii, ce vrei să iei este mai puțin important decât când vrei să iei. Dacă nu ești interesat de un model nou apărut, poți beneficia de performanțe extraordinare bucurându-te de o generație veche de un an, iar cea mai bună perioadă pentru achiziția unui astfel de telefon este imediat după o serie de lansări de terminale noi. Stai mereu cu ochii pe site-uri de încredere, precum arsis.ro, unde poți găsi o largă varietate de telefoane inteligente, și așteaptă momentul oportun în care modelul pe care ți-l dorești atinge pragul financiar potrivit pentru tine.

2. Gândește-te care este cel mai avantajos sistem de operare pentru tine

În acest moment, telefoanele inteligente se împart în două sisteme de operare, Android și iOS. Fiecare dintre ele are avantajele sale și un ecosistem care îți va permite o flexibilitate mai mare între toate dispozitivele din casă, în funcție de producător. Dacă ești utilizator de produse Apple, atunci un telefon cu iOS de o generație veche de cel mult doi ani are toate șansele să devină alegerea perfectă pentru tine, și asta pentru că vei putea lucra mult mai eficient de pe un dispozitiv pe altul. În cazul modelelor pe Android, există avantajul compatibilității rapide cu aproape orice alt gadget de pe piață, fie că vorbim despre o tabletă, un Smart TV, fie de alte dispozitive din categoria Internet of Things sau Smart Home.

3. Nu te ghida după numărul megapixelilor de pe camera foto

Alături de bateria telefonului, camera foto a devenit un important reper care determină ce telefon îți vei cumpăra. Dacă te uiți doar la numărul megapixelilor, atunci este foarte posibil să irosești mulți bani pe un telefon care nu va impresiona la acest capitol. Urmărește mai degrabă telefoanele care dispun de mai multe camere și lentile duale, care pot oferi un produs final mult mai spectaculos. Pe scurt, fotografiile tale de vacanță vor arăta perfect pe Instagram, deși telefonul nu dispune de cei mai mulți megapixeli.

4. Alege inteligent spațiul de stocare

Nu îți lua un telefon care vine cu mai puțin de 32GB spațiu de stocare, din simplul motiv că numai sistemul de operare și principalele aplicații pe care le vei folosi aproape zilnic, precum Facebook, Mail sau Maps, vor ocupa aproximativ 10GB. Alege inteligent spațiul de stocare pe care ți-l dorești la telefon. Dacă îți place să ai multe jocuri, să te uiți la filme, să ții poze, clipuri și muzică în telefon de care să te bucuri și atunci când ești offline, atunci ar trebui să te orientezi spre un telefon cu o capacitate de stocare mai mare, pentru care vei plăti mai mult la început.

Altfel, mergi pe varianta unui telefon de 32GB, eventual cu un slot de card microSD care să îți ofere posibilitatea de a extinde hardul, iar în cazuri de necesitate extremă poți plăti un abonament lunar la Google pentru spațiu suplimentar pe Drive. Înseamnă, ce-i drept, o cheltuială în plus în fiecare lună, dar vorbim de o plată eșalonată lunar, care nu reprezintă o povară atât de mare pentru bugetul tău.

5. Nu te lăsa furat de peisajul oferit de display

În mod evident, un display 4K te va impresiona, dar nu este tocmai cea mai inspirată alegere pe care ai putea s-o faci. Ochiul uman nu poate vedea diferențele pe care un display 4K le aduce pe un terminal mobil, iar în plus acesta va consuma și bateria mult mai repede. De asemenea, nu alerga după cel mai mare display de pe piață, mai ales dacă telefonul nu se simte bine în mână. Atunci când este prea mare ca dimensiuni, te vei trezi cu probleme în utilizarea zilnică. Caută un display AMOLED pe care îl poți găsi pe un terminal la un preț mai avantajos și te vei bucura atât de calitate, cât și de o notă de plată suportabilă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Dusan Petkovic