Dacă vreți un sfat de părinte 3.0, puteți accesa oricând taticool.eu. Însă, în acest interviu, Dan Cruceru vorbește în detaliu despre cum reușește să îmbine atâtea responsabilități.

Ești unul dintre cei mai activi tătici din social media. De ce crezi că a devenit fotografia așa de iubită în ultimul timp? Și de crezi că e preferată în locul cuvintelor?

O fotografie, cât o mie de cuvinte. Suntem în secolul vitezei, totul fuge în jurul nostru, chiar și noi alergăm spre o mie de lucruri, locuri și ținte. Totul se desfășoară într-un ritm infernal. Oamenii nu mai au răbdare. Nu mai acordă mult timp pentru lectură, de exemplu vor informația imediat, condensată, esențialul. Și iată cum fotografia, dar și videoclipurile, au câștigat teren. Dacă reușești o fotografie bună, comprimi un volum întreg. Spui tot ce ai de spus, ai succes, influențezi. 

E greu, însă, să reușești acea fotografie. Poate la fel de greu cu a scrie un text bun. Eu încă mă țin și de blog, dar încerc să mă și adaptez. Muncesc mult mai mult ca în trecut la clipuri și fotografii. Să știți că a fi blogger de succes necesită foarte mult timp. Este un job full-time.”

Care este cel mai important sfat de parenting pe care îl poți da proaspeților tătici?

„O spun în engleză pentru că reșește să concentreze mai bine totul: Be there!”. Fii acolo cu tot ce înseamnă pentru copilul tău, pentru tine și pentru familia ta! Fii lângă ei! E tot ce trebuie să-ți impui ca tată, ca părinte. Restul înveți din mers, trebuie doar să vrei să fii lângă ei.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Cruceru (@dancruceru)

Ești implicat în tot felul de lucruri. Prezinți o emisiune TV, ai un blog de parenting și un business în zona de produse pentru părinți și bebeluși. Cum îți găsești resursele pentru a face totul bine?

„În viață am avut și succes și necazuri. Am fost și foarte sus, dar și foarte jos, dintr-o dată. În urmă cu câțiva ani, am avut o perioadă când totul se năruise și telefonul nu mi-a mai sunat cu lunile. A fost o mare lecție pentru mine. Apoi, ușor, ușor, m-am reinventat și am muncit mai mult ca oricând. Am devenit Taticool, blogger. Apoi și om de afaceri - Taticool Shop. Apoi am revenit pe tv, într-una dintre cele mai spectaculoase emisiuni din istoria televiziunii românești. Într-adevăr, fac foarte multe lucruri și mi-e dor de timpul liber. 

Dar atunci când obosesc, îmi aduc aminte că, în urmă cu câțiva ani, nu aveam nimic din toate astea. Așa că mă apuc din nou de lucru. De exemplu, acum, când răspund la întrebările tale, este aproape miezul nopții. Copiii dorm liniștiți, iar eu muncesc. Pentru ei, pentru mine, pentru succes.”

Cum ți-a influentat televiziunea viața?

„Televiziunea este un microb fantastic. Dacă ți-a intrat în sânge, este incurabil. Știu că e o comparație aproape nepotrivită, în aceste vremuri, dar asta am simțit din prima clipă de când am pășit într-o televiziune. Mi-am dorit mult să lucrez în media, am și studiat Jurnalismul pentru asta, am lucrat de la redactor, la reporter, șef secție, și abia apoi prezentator. Am făcut cam de toate în tv și mi-a prins bine. M-aș putea plia pe multe responsabilități în producția unei emisiuni.

Revenind la întrebarea ta, voi răspunde metaforic: televiziunea nu este pe viață, dar cât este, e cel mai frumos mod de a trăi.”

Care este secretul unei căsnicii împlinite? Cât de des tu și soția ta vă luați o pauza doar pentru voi? Ce ați făcut ultima dată doar voi doi?

„Secretul unei căsnicii împlinite…. Să vrei să te împaci. Chiar și atunci când ne certăm rău de tot, cumva tot căutăm să ne împăcăm mai târziu. Dormim în același pat, ne-am impus asta oricât de supărați am fost. Apoi, da, ne mai luăm câte o pauză. Doar noi doi sau doar eu sau doar ea. Pentru că, dincolo de momentele de cuplu, cred că soții au nevoie de timp și doar pentru ei, pentru hobby-urile lor, pentru timp cu fetele sau cu băieții. Eu mai merg la fotbal cu gașca, Cristina își ia pauzele ei de cosmetică sau de cafele cu prietenele.

A fost mai greu, în ultima vreme, să mai fugim doar noi doi. Grijile pricinuite de pandemie nu te lasă să te mai aventurezi prea ușor. Totuși, de curând, am reușit să fugim în trei, cu Sophia - are 9 ani, e mare și e chiar distractiv să o luăm cu noi, am lăsat bebelușul cu bunica și am ajuns până la Istanbul, unde ne-am relaxat patru zile.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Cruceru (@dancruceru)

Ai un stil al tău vestimentar apreciat de revistele de specialiate. Cum ai defini stilul tău vestimentar?

„Cred că stilul vestimentar apreciabil este cel îngrijit. Să ai grijă ca pantalonul să-ți fie curat, pantofii curățați, cămașa călcată. Apoi, dacă ești invitat într-un loc și ai un dress code, atunci trebuie să-l respecți. E un gest de bun simț față de organizatori. Cel mai bine mă simt în zona smart- casual, cămașă albă și blugi slim-fit, în culori uni, și uneori chiar elegant, la costum. Dar, după Survivor, după 30 de grade Celsius, în fiecare zi, am devenit destul de deschis și la ținute ușoare precum tricourile sau pantalonii mai largi.”

Cum îți organizezi garderoba, odată cu schimbarea sezonului?

„Mă bagi în subiecte ușor cam complicate pentru mine. Am un stilist care mă cunoaște foarte bine, de vreo 13 ani. E soția mea. Ea îmi face propuneri de achiziții, iar eu îi spun dacă mi se par potrivite și împreună hotărâm. Mai dăm și rateuri, dar, în general, reușim niște ținute cel puțin decente. În privința organizării pe sezoane, voi fi foarte sincer: în trecut, duceam gecile de iarnă în pod, când venea vara și invers. Acum, la cât de ocupat sunt, le cam înghesui pe toate în șifonier și sunt toate sezoanele la un loc.”

Ai un ritual de îngrijire personală? Care este produsul de care nu te desparți niciodată?

„Nici la capitolul ăsta nu ți-ai găsit cel mai bun mușteriu. Am trusa mea de îngrijire, lucruri clasice: antiperspirant, parfum, pieptăn, gel de duș. De acestea nu mă despart niciodată. Ți-am spus că e important să fii un om îngrijit, fără a cădea în extreme. În privința cremelor faciale, tot soața se ocupă de mine. Uneori, când își aduce aminte, mă mai gratulează cu un astfel de tratament.”

Anul 2020 a fost un an ALTFEL pentru întreaga lume. Ce a descoperit Dan Cruceru despre sine în toată aceasta perioadă? Bune sau mai puțin bune… 

„Să știi că 2020 a fost un an foarte complicat, dar fantastic pentru mine. Atât blogul, cât și shop-ul au atins noi culmi. Am muncit mult mai mult pentru asta, dar am și văzut rezultatele. Și, foarte important, am revenit în tv, la nivelul cel mai înalt pentru mine, până acum. Mi-am întărit ideea că, dacă muncești suficient de mult, vei reuși să ai succes indiferent de vremuri. În plus, am descoperit, de fapt am redescoperit, că adevăratele lucruri care ne fac fericiți sunt foarte aproape de noi și că nu sunt deloc costisitoare. Toate celelalte sunt importante, dar nu de neprețuit. Vin și pleacă, nu contează. Contează doar persoanele care îți vor binele necondiționat.”

Cum vezi anul 2021? Și ce planuri ai pentru el?

„Sper și eu, ca întreaga umanitate, să găsim antidotul Covid-ului și să ne reluăm ușor, ușor, viețile. În rest, sunt mulțumit. Și bonus: să reușesc să-mi aduc familia în Dominicană, alături de mine, pentru cel puțin o lună. Era un vis pe care, din cauza pandemiei, nu am reușit să-l mai îndeplinesc anul acesta. Și da, ultimul, dar cel mai important: să rămânem sănătoși. Pentru că o schimbare la acest capitol poate dărâma tot ce am construit întreaga viață.”

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Ionuț Rusu: „M-a pus să îi vorbesc urât!”