1. Un tatuaj trebuie sa arate in primul rand bine si apoi sa insemne ceva. 

Bine, cazul ideal e cand desenul arata si bine, inseamna si ceva megawow. Dar in niciun caz invers. Daca pe maica-ta o cheama Margareta, pe iubita-ta Camelia si pe prietenul tau cel mai bun, Florentin, NU iti tatua niste flori din care, eventual, sa plece si niste lacrimi curgand (simbol al suferintei si al vietii grele de pana in momentul de fata), doar sa iti arati iubirea pentru semeni. Nu! Iti desenezi mai degraba un TANC pe care il asociezi cumva cu mama si semenii, dar macar stii ca poti iesi din casa, fara sa sperii pe nimeni pe strada.

Florile, sirenele, ancorele si Te iubesc, Angy - au fost interzise prin lege, move on!

2. Nu iti alege tatuajul in functie de "Vai, mama, dar o sa il mai vrei si cand esti batran?!"

Logic ca nu o sa il mai vrei! Pe bune, ce tatuaj crezi tu ca exista pe lumea asta care sa se asorteze cu placa dentara, chelia si mersul in baston? NICIUNUL, da! Deci, gaseste-l, iubeste-l, baga acul si la revedere. Serios, la 80 de ani chiar ar fi bine ca asta sa fie cea mai mare problema a noastra: la dracu', NU ma mai reprezinta tatuajul! Nici treaba cu locul nu e valabila. Fa-l unde ai chef, nu o sa te plictisesti de el, daca il vezi toata ziua. Doar daca ai antecedente. In sensul ca obisnuiesti sa te plictisesti si de degetele de la maini, doar pentru ca le vezi in fiecare zi.

3. L-ai vazut, l-ai placut, ca in cantec, nu te duce la artist cu alai dupa tine.

Am stabilit ca nu ne facem tatuaje de dragul de a fi cool, de a o da pe spate pe Angy sau dupa 2 sticle de vin. Desenul ala chiar inseamna ceva, asa ca nu te duce cu alaiul dupa tine, sa iti faca poze, eventual, pentru un LIVE text pe Facebook, cu tot cu check-in. E o treaba mult prea personala. Pastreaz-o asa, o sa iubesti si mai mult tatuajul. In plus, artistul - ca asa sunt toti artistii, siiiigur o sa iti deseneze el ceva frumos. Tu vrei o litera, o sa ajungi sa ai Luceafarul pe ceafa, cu BOLD si cu ITALIC si cu umbre. Poate si un mic dragon care sufla foc! In uralele alaiului, fascinat de artistul creator, desigur. Singur esti mai greu de influentat. Taiat. NU trebuie sa fii influentat deloc!

4. Nu iti face 5 tatuaje din prima. Dumnezeule mare, am stabilit ca pana la 80 de ani, tot o sa ai timp de asta.

Da, ok, o mana tatuata cu 5-6 simboluri care se pierd misto unul intr-altul da superbine. Toti smecherii aia din reviste sunt plini de desene. Si ce simbolistica! Ce culori! Ce idei! (Evident, tatuate in timp, ca un proiect pe termen lung, ca in fotbal!) Sa n-ai niciun dubiu, tie sigur o sa iti iasa o mare nenorocire, daca te duci cu ideea ca tu trebuie sa iesi tatuat de acolo, din cap pana in picioare, un adevarat barbat. Arrr.


5. Daca ajungi la artist si desenul iese bine, scapi de Bephanten, lumea inceteaza la un moment dat sa se mai holbeze, atunci o sa iti mai faci un tatuaj.

Nu te speria daca nu iti mai place primul dupa un anumit timp. Iti place, a reprezentat ceva la un moment dat - NU FLORI, nu o imbarligatura TRIBALA - problema e ca... mai vrei unul. Iar asta CHIAR nu e un mit. Se spune ca nu e bine sa ai tatuaje cu numar IMPAR. Sigura exceptie se aplica doar daca ai tatuaje cu numar par. Si atunci, logic, aduce maxim de ghinion sa ai 2, 4 sau 6. Se aplica regula # 2: Nu e bine sa ai tatuaje cu numar par!