Cartierul Vitan - Această zonă a Bucureştiului a fost în trecut ocolul oraşului, o păşune imensă unde se hrăneau vitele orăşenilor.

Cartierul Dristor - denumirea vine de la breasla piuarilor care locuiau în această zonă. Aceşti meşteri se numeau "darstari", "darsta" fiind piua de piatră folosită la fabricarea postavului şi a dimei.

Cartierul Crângaşi - aici isoticii spun că exista o prelungire din Codrul Vlăsiei, un crâng unde locuiau crângaşii.

Cartierul Balta Albă - Povestea spune că în zonă se afla o groapă cu var, acolo unde se topeau cadavrele ciumaţilor. Aici se forma o baltă albă de fiecare dată când ploua torenţial.

Cartierul Militari - A fost botezat aşa pentru că multă vreme aici era o zonă de instrucţie militară, "Pirotehnia Armatei"

Cartierul Cotroceni - denumirea vine de la regionalismul "a cotroci", care înseamnă "a scotoci", "a scormoni".

Cartierul Ferentari - denumirea vine din latină, („Ferentarius" - soldat din infanteria uşoară a legiunilor române). Unii spun că aici s-ar fi aflat câmpul de exerciţii al ferentarilor, din oastea lui Mihai Viteazul.

Cartierul Berceni - a fost numit astfel datorită grofului Miklos Bercsenyi. Se spune că o ceată de husari, condusă de Miklos Bercsenyi, s-au oprit undeva la sud de Bucureşti, în drumul lor spre turci. De atunci acea zonă a fost botezată Berceni.

Sursa: adevarul.ro