Mara Salvatrucha, MS, Mara sau MS-13 reprezinta o banda din Los Angeles ce si-a inceput activitatea inca din 1980. Membri ei s-au imprastiat rapid in Statele Unite si America Centrala, astfel ca acum gruparea numara zeci de mii de "adepti". Scopul lor este sa detroneze Mafia din pozitia fruntasa a crimei organizate.

Majoritatea membrilor gruparii sunt acoperiti de tatuaje, cele mai frecvente simboluri fiind "MS", "13", "Salvatrucha", "Coarnele Diavolului" sau numele gastii.

tatuaj

 

Infractorii rusi au un sistem complex de simboluri pe care si le deseneaza pe corp, toate ascund informatii despre cel care le poarta.

Nu doar simbolul in sine ci si locul unde este plasat poate fi relevant. Trandafirul pe piept este de exemplu tatuajul de initiere in Mafia Ruseasca.

Tatuajele mai sunt folosite si pentru a pedepsi pe cel care le poarta, imagini umilitoare fiind desenate drept forma de pedeapsa pe corpurile acestora.

tatuaj

 

Veritabile COSTUME de tatuaje sunt purtate de membrii Yakuza. Aceste tatuaje traditionale sunt cunoscute drept Irezumi in japoneza.

Marimea lor si natura elaborata arata nu doar apartenenta celui care le poarta, dar si capacitatea de a rezista la durere. Ilegale pana in 1945, tatuajele raman si astazi un simbol al criminalitatii, multe locuri din Japonia (bai publice sau centre de fitness) inca interzis accesul clientilor ce poarta tatuaje.

tatuaj

 

Triada este numele vestic dat unei societati secrete din China, nume ce provine din importanta pe care membrii gruparii o acorda triunghiurilor - reprezentand armonia dintre Pamant, Cer si Om.

Triada chinezeasca ia parte la toate formele de infractiuni conventionale pentru crima organizata.

Tatuajele au fost purtate de membrii inca de la inceputul Dinastiei Qing. Acestea sunt elaborate, acopera mare parte din corp si alatura caractere chinezesti cu animale mitice precum dragoni sau pasari phoenix.

tatuaj

Englezii se mandresc cu un acronim preluat de intreaga lume, inclusiv de suporterii cluburilor de fotbal. A.C.A.B. sau All Cops Are Bastards (tradus prin toti politistii sunt nenorociti) este tatuajul preferat de infractorii si huliganii din Marea Britanie.

Acestia au si o alternativa in momentul in care sunt intrebati de politisti de la ce vine A.C.A.B. si anume Always Carry A Bible (intotdeauna sa porti o biblie).

tatuaj

 

Sursa: wackyowl.com