care filmează de câteva zile un documentar despre ţara noastră, în cadrul unui acord încheiat cu ANT, ce va fi difuzat în 10 ţări în anul 2015.
Romanian traffic #police selfie, on the piața. #Bucharest pic.twitter.com/PVhTWlgOFn
— Andrew Evans (@WheresAndrew) October 1, 2014
Andrew Evans este editorialist al National Geographic Traveler, pentru care realizează rubrica "Digital Nomad". El călătoreşte în lumea întreagă şi împărtăşeşte fanilor săi de pe Twitter experienţele pe care le trăieşte în diverse destinaţii de pe Glob, publicând pe această platformă de microblogging numeroase fotografii şi comentarii.
Reasons I ❤️ the Bucharest Metro? Wifi on the trains & vending machines w/ books (!) incl. Emily Bronte & Lao Tzu. pic.twitter.com/yEt1GuxpvU
— Andrew Evans (@WheresAndrew) October 3, 2014
De o săptămână, el se află la Bucureşti, unde filmează un documentar. S-a declarat impresionat de farmecul Capitalei României, în care arhitectura "Micului Paris" se împleteşte armonios cu influenţele otomane. A vizitat Centrul Vechi, Ateneul Român, s-a plimbat pe malurile Dâmboviţei, s-a declarat cucerit de sarmalele româneşti şi de bisericile străvechi.
4 more days of filming in & around Bucharest. It takes about 2.5 weeks of shooting to make our 1-hr TV show. pic.twitter.com/5SIWxGcuzP
— Andrew Evans (@WheresAndrew) October 2, 2014
Întrucât echipa de filmare a sosit cu o întârziere de o zi, el a început să descopere oraşul singur, pe jos, cu aparatul de fotografiat în mână, fiind impresionat de arhitectura locală.
Andrew Evans a fost cucerit de frescele din Biserica Stavropoleos, o oază de linişte din centrul aglomerat al oraşului, dar şi de faţada recent renovată a spitalului Colţea.
Palace of the Parliament (Casa Poporului) built in 1984-89 w/ 1 million tons of concrete + 1 million tons of marble. pic.twitter.com/eONuS6GOe8
— Andrew Evans (@WheresAndrew) October 3, 2014
A vizitat o piaţă de legume din Bucureşti, unde "o bunică" l-a învăţat câteva cuvinte în limba română şi a constatat că usturoiul se vinde foarte bine în "Ţara lui Dracula". Poetul Mircea Dinescu l-a învăţat câteva reţete tradiţionale româneşti, vechi de câteva secole.
Jurnalistul american a vizitat şi Caru' cu Bere, pe care l-a descris în cuvintele următoare: "Construit în 1899, decorat în auriu, acest restaurant nu a fost niciodată închis, în pofida istoriei turbulente a României din secolul al XIX-lea".
Another amazing day in Bucharest, another chance to fall in love w/ this city. To all my new friends: Noapte buna! pic.twitter.com/caRcaJCyGX
— Andrew Evans (@WheresAndrew) October 1, 2014
Şi-a făcut un selfie lângă statuia lui Vlad Ţepeş, "domnitorul român din secolul al XV-lea căruia îi plăcea cu adevărat să omoare turci".
Preparatele culinare pe care "nomadul digital" le-a apreciat cel mai mult au fost sarmalele, "care trebuie servite cu mămăligă şi multă smântână", şi mustul din struguri albi.