Cum ar fi sa nu poti atinge nimic din lumea exterioara? Sa nu respiri aer proaspat, sa nu simti razele soarelui atingandu-ti fata... sau sa nu-l poti saruta pe baiatul de care iti place? „Everything, Everything / Absolut tot” este ecranizarea bestseller-ului cu acelasi nume, scris de Nicola Yoon, si urmareste povestea de dragoste dintre doi adolescenti, jucati de Amandla Stenberg si Nick Robinson. Tanjind dupa libertate... Trecand peste granitele stabilite... Depasind limitele autoimpuse sau trasate de catre altii... Ei risca absolut tot – pentru iubire.

Povestea

Maddy este o tanara inteligenta, curioasa si plina de imaginatie, in varsta de 18 ani. Insa ea sufera de o boala care o impiedica sa paraseasca mediul protejat, inchis ermetic, al casei sale. Iar Olly e pustiul din vecini, care nu lasa acest lucru sa-i desparta. Privindu-se doar prin ferestre si comunicand doar prin mesaje scrise, Maddy si Olly formeaza o legatura profunda, care ii determina sa riste totul pentru a fi impreuna... chiar daca asta inseamna sa piarda totul.

Filmul „Everything, Everything / Absolut tot” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 23 iunie 2017.

Din 23 iunie, la cinema, descopera pentru ce merita sa risti „Absolut tot”

Prima iubire

„Am vrut sa cuprind intreaga carte in film”, spune regizoarea Stella Meghie despre romanul „Everything, Everything / Absolut tot” al autoarei Nicola Yoon. „Exista atat de multe intre Maddy si Olly, momente mici pe care am vrut sa le includ, fiecare conversatie prin mesaje text. Nicola a scris o poveste atat de amuzanta, de savuroasa, de sincera si chiar fantastica, incat a fost important pentru mine sa se simta toate acestea si in film.”

Amandla Stenberg, care joaca rolul lui Maddy, a avut o reactie similara fata de text – atat citind cartea, cat si scenariul – adaugand: „Am fost atrasa imediat de aceasta poveste ciudata si neobisnuita, precum si de aspectele emotionale tangibile, reale, pe care le puteam intelege, mai ales ca adolescenta. in plus, mi-a placut mult ideea acestui film care are in centru povestea de dragoste frumoasa si semnificativa dintr-un cuplu inter-rasial privit intr-un mod complet subliminal.”

Lumea lui Maddy este ea insasi in alb si negru – regulile sunt reguli, nu exista spatiu de abatere. Iar pana acum, tanara nu a incalcat niciodata regulile. Lumea ei sterila, fara nuante de gri, este reflectata inclusiv in alegerea ei de a purta aproape doar o culoare: alb. Prin contrast, Olly poarta numai negru. Actrita despre el: „Olly merge cu stakeboard-ul. Cuvantul lui preferat este «macabru». O surprinde mult pe Maddy, a carei viata este izolata, ordonata, curata si bazata pe rutina. El ii ofera o viziune extinsa asupra existentei, chiar daca nu interactioneaza prea mult initial. Cei doi realizeaza insa o conexiune pentru ca si Olly este captiv al vietii lui; ambii traiesc un anumit tip de izolare acasa, chiar daca din motive diferite.”

„Olly nu se da batut usor”, adauga Nick Robinson. „Ia lucrurile asa cum sunt. El a devenit pe neasteptate cel responsabil sa aiba grija de familie, din cauza unor dificultati reale cu tatal sau. Maddy are o imaginatie extraordinara, iar Olly face parte din ea in mare parte din timp. si, bineinteles, el e intrigat de ea, de aceasta fata dintr-un turn de sticla. ii poate el atrage atentia? Cat va sta ea la fereastra? Cred ca, la inceput, e o relatie construita pe ideea pe care fiecare o are despre celalalt.”

Producatoarea Elysa Dutton spune: „Cred ca aceasta nevoie de iubire rezoneaza cu trairile oamenilor, mai ales la varsta pe care o au personajele. Prima dragoste este atat de emotionanta si de palpitanta, cu atat mai mult pentru Maddy, care a ratat multe «prime dati», asa ca nu o va rata si pe aceasta. Desi stie ca poate reprezenta o decizie care-i pune viata in pericol, nu exista alta alegere pentru ea decat sa-si asume acest risc si sa traiasca.”