Andrei Leonte a lansat luna aceasta noua sa piesa, "Partea rea (52)", iar tot evenimentul a avut loc la cinematograf! Continuarea de la "O nefericita si un nebun" spune o noua poveste iar Andrei ne-a povestit mai multe intr-un interviu.

- Care este povestea din spatele melodiei „Partea rea (52)"? Ce trairi vrea noua piesa sa scoata la suprafata?

Incepand cu „O nefericita si un nebun” mi-am dorit sa fie totul cat mai putin cosmetizat, cat mai putin „pregatit de acasa”. Pentru ca, pana la urma, viata bate filmul si cred ca si oamenii vor sa primeasca ceva cat mai real, cat mai nefiltrat, mai personal. Nu mai e un secret ca piesele si clipurile sunt inspirate din experiente personale, dar, asa cum am mai spus, aceasta este doar versiunea mea! Adevarul e intotdeauna pe la mijloc, pe undeva.

- Cand a pornit proiectul acestui videoclip? Cum a fost colaborarea cu Laura Cosoi?

Piesa a fost facuta imediat dupa „O nefericita si un nebun”, versurile au fost scrise in iulie-august-septembrie, iar scenariul – in septembrie-octombrie. Am fi vrut de fapt sa lansam in toamna, dar ne-am decalat. Am filmat la jumatatea lui noiembrie si apoi am zis ca mai bine lansam in 2017, pentru ca deja se simtea in aer mirosul de brad si portocala.

Laura a fost extraordinara! Abia ne cunoasteam inainte de clip, dar cand i-am trimis piesa si scenariul a acceptat invitatia cu o bunavointa pentru care nu ma satur sa-i multumesc. M-a intrebat despre povestea de background, m-a ascultat, mi-a dat sfaturi, s-a implicat mai mult decat as fi putut/stiut sa ii cer. Chiar ii multumesc!

- Atunci cand vezi videoclipul, urmaresti povestea cu muzica pe fundal. Cand asculti piesa fara imagini, este altceva. A fost intentionata dorinta de a oferi doua experiente diferite celor care asculta piesa – cu sau fara videoclip?

Da, a fost ceva asumat din start. E un paradox acolo, sunt doua lucruri care se anuleaza unul pe celalalt, dar, in acelasi timp, se completeaza. Totul a inceput din dorinta de a spune cat mai multe si atunci am zis:

„- OK, facem film si ii punem subtitrare!
- Dar va fi greu de urmarit!
- Nu conteaza! Eu cred ca o sa le placa!”.

Plus ca, in felul acesta, aveam un pretext si mai bun de a-l proiecta la cinema! Dintotdeauna mi-am dorit sa joc, asa ca avanpremiera videoclipului-scurtmetraj pe care am avut-o la Cinema City a fost magica pentru mine. Cu atat mai mult cu cat am crescut cu un cinematograf in spatele blocului, unde mergeam cat de des puteam!

- Clipul a depasit 1.000.000 de vizualizari in mai putin de 2 saptamani. Care sunt reactiile oamenilor dupa lansare?

Eu imi stiu locul si sunt constient de faptul ca nu sunt, poate, cele mai impresionante cifre, dar ii sunt recunoscator fiecarui om care si-a rupt 5 minute ca sa-mi asculte povestea. Le sunt si mai recunoscator celor care imi trimit un gand printr-un comentariu sau mesaj. si, nu in ultimul rand, trebuie sa le multumesc oamenilor care-mi scriu despre modul in care se regasesc ei in piesa si in clip. Un lucru pe care l-am iubit la aceste piese a fost faptul ca au starnit reactii mai puternice si mai ample. Comentariile nu mai sunt formate din cateva cuvinte, sunt povesti de viata, confesiuni, declaratii. M-a impresionat, sincer!

- Dupa „O nefericita si un nebun” a venit „Partea rea (52)”. Sa ne asteptam si la o continuare a povestii?

Este foarte important pentru mine ceea ce s-a intamplat cu „O nefericita si un nebun” si cu „Partea Rea (52)”. inca nu stim cand si daca va veni o continuare. Impulsul ar fi sa zic ca da, mergem mai departe, dar simt ca am construit ceva frumos si daca mi se va parea ca partea a treia nu face dreptate primelor doua, voi prefera sa nu o lansez.