Barbatii care iau pastile pentru stimularea performantelor sexuale, desi nu au nevoie de asa ceva, risca efecte secundare extrem de neplacute.

Potrivit unui studiu, aproximativ 6% dintre tinerii chestionati au recunoscut ca folosesc medicamente pentru erectie, fara prescriptia medicului.

In cazul acestora, efectul este total opus celui dorit: cu cat iau mai multe pastile, cu atat viata lor sexuala lasa mai mult de dorit.

In final se acumuleza frustrari din aceasta cauza si tinerii intra intr-un cerc vicios, cautand salvarea chiar in pastilele care le fac rau.

Christopher Harte, autorul acestui studiu, a declarat ca medicamentele pentru erectie pot influenta negativ increderea in sine a unui barbat.

De fapt, principala problema a acestor tineri este nemultumirea fata de actul sexual, chiar daca acesta este in realitate satisfacator.

Cei care iau aceste medicamente in speranta ca se vor simti mai bine in pat tind sa fie atenti la erectie, sa o "monitorizeze", ca sa vada efectele pastilei si tocmai din aceasta cauza nu se pot bucura cu adevarat de clipele de placere.

Printre alte efecte negative produse de aceste medicamente se numara cresterea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de colesterol sau riscul de a face diabet.

De obicei, aceste pastile au efect numai 5 ani, daca sunt folosite mai mult timp, apare fenomenul de dependenta: barbatii nu mai pot obtine o erectie fara ele.

Medicii urologii nu stiu insa daca este vorba de o dependenta fiziologica sau psihologica, scrie Live Science.

La studiu au participat 1.200 de tineri din Statele Unite.