cu o avere estimată la 115 milioane de dolari în 2013, în timp ce soţul său, Jay-Z, se află pe locul al şaselea, cu o avere de 60 de milioane de dolari.

În 2013, Beyonce şi Jay-Z au format cuplul cu cele mai mari venituri din industria divertismentului, în topul alcătuit de publicaţia Forbes, cu o avere comună estimată la 95 de milioane de dolari, informează bbc.co.uk.

Beyonce

Topul 100 al celor mai influente celebrităţi, realizat anual de Forbes, ia în calcul şi faima vedetelor, pe care publicaţia o evaluează pornind de la numărul de menţionări despre acestea în presa scrisă şi audiovizuală.

De asemenea, Forbes utilizează un sistem de măsurare ce evaluează influenţa dobândită pe reţelele de socializare, monitorizând 11 platforme online, inclusiv Twitter, Facebook şi YouTube.

Pe locul al doilea în topul de anul acesta se află jucătorul de baschet LeBron James, cu o avere estimată de 72 de milioane de dolari, iar cântăreţul hip-hop Dr Dre se situează pe locul al treilea, cu venituri de 620 de milioane de dolari, însă cu o influenţă mai redusă în rândul publicului.

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey, care a ocupat locul întâi în 2013, se află pe locul al patrulea, cu venituri de 82 de milioane de dolari în 2013, iar Ellen DeGeneres, gazda talk show-ului care îi poartă numele, ocupă locul al cincilea în topul celor mai influente celebrităţi din 2014, cu venituri de 70 de milioane de dolari.

Floyd Mayweather

Topul este completat de Jay-Z (locul al şaselea), Floyd Mayweather (locul al şaptelea, 105 milioane de dolari), Rihanna (locul al optulea, 48 de milioane de dolari), Katy Perry (locul al nouălea, 40 de milioane de dolari) şi Robert Downey Jr. (locul al zecelea, 75 de milioane de dolari).

Revista americană Forbes realizează acest top 100 în fiecare an, din 1999.

Printre celebrităţile care şi-au făcut debutul în top anul acesta se numără Bruno Mars (13), Bradley Cooper (48), Matthew McConaughey (52) şi Bryan Cranston (88).