Inteligenta, independenta si cu o eleganta aparte, actrita britanica Emma Watson revine pe marile ecrane pe 17 martie 2017, in rolul lui Belle, intr-o reinterpretare live-action a povestii clasice Disney: „Frumoasa si Bestia”.

Cand au inceput sa-i caute pe actorii care sa aduca la viata indragitele personaje din „Frumoasa si Bestia”, realizatorii au trasat o harta a lumii filmului, televiziunii, muzicii si a teatrului pentru a-i gasi pe cei mai potriviti oameni pentru fiecare rol. Emma Watson a fost prima care s-a alaturat productiei, in rolul lui Belle, fata puternica si isteata, care tanjeste dupa aventura.

Dupa rolul Hermione Granger din seria „Harry Potter”, care i-a adus celebritatea de la o varsta extrem de tanara, transformandu-i complet viata, Emma a mai jucat in „The Perks of Being a Wallflower”, „Noah” si „The Bling Ring”. in plus, are un rol extrem de vizibil ca activist pentru drepturile omului si ca ambasador global al Natiunilor Unite, luptand cu pasiune pentru apararea egalitatii dintre sexe.

Emma Watson, despre rolul Belle din

Astfel ca, poate deloc intamplator, dintre toate personajele feminine din Universul Disney, Emma a fost intotdeauna atrasa de Belle, cu care se identifica cel mai mult. „Am iubit povestea «Frumoasa si Bestia» de cand aveam 4 ani. imi aduc aminte de Belle ca fiind o tanara energica si ambitioasa, care spune mereu ceea ce gandeste. Este genul de fata independenta, care isi doreste sa vada lumea”, a spus actrita in varsta de 26 de ani.

Actrita a avut ocazia de a interpreta rolul unui alt personaj desprins din Universul Disney, „Cenusareasa”, pe care insa l-a refuzat, pentru ca nu rezona cu personajul si nu reprezenta pentru ea un model suficient de puternic, dupa cum ea insasi a declarat intr-un interviu. „Cand mi s-a oferit rolul lui Belle, am simtit ca mi se potriveste mult mai mult decat cel al Cenusaresei. Belle este curioasa, arata compasiune si este lipsita de prejudecati. si acesta este modelul de femeie pe care vreau sa-l intruchipez”, a continuat Emma.

Ea a mai marturisit ca a avut dubii atunci cand a inceput filmarile pentru „Frumoasa si Bestia”, dar a lucrat intens cu regizorul Bill Condon pentru a da viata unui personaj puternic. si-a pus amprenta asupra acestui rol, punand in evidenta partea feminista, independenta si autodidacta a lui Belle.

Inainte de 1991, toate personajele feminine din filmele de animatie erau considerate ca fiind pasive si uni-dimensionale, insa Belle a iesit din acest tipar. Ea este interesata de literatura, are propriile opinii si idei si nu este usor de intimidat. A devenit foarte repede un model de urmat pentru fete si a fost prima eroina feminista dintr-o animatie. Condon, regizorul filmului spune ca „Belle este o fata pe care nu o preocupa gandul de a deveni printesa. Ea isi doreste mult sa calatoreasca si sa descopere cine este, nefiind interesata de casatorie”.

Filmul „Frumoasa si Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil in format 3D (subtitrat si dublat), IMAX 3D (subtitrat) si 4DX 3D (subtitrat si dublat). Biletele s-au pus deja in vanzare.