In 1994, el a fost inchis si torturat, pentru ca a incercat sa se retraga din acest serviciu, deoarece ii era teama de practicile corupte ale lui Castro. In cartea citata de Daily Mail, Sanchez povesteste cum fostul presedinte al Cubei se ocupa de traficul de cocaina "ca un adevarat mafiot", a luat decizii in judecata a 2 oficiali guvernamentali, iar apoi l-a fortat pe el sa priveasca executia unuia dintre acestia.

Acum, el poveste cum si-a dat seama ca "omul pentru care mult timp mi-am sacrificat viata ... si care conta ami mult decat familia in ochii mei" avea de fapt o viata corupta si secreta.

Sanchez, care a pierdut peste 30 de kilograme in timpul detentiei, a reusit sa scape din celula in 2008, ajungand in Mexic cu ajutorul unei ambarcatiuni. Apoi a trecut granita cu Texasul si, intr-un final, s-a stabilit la Miami. In cartea sa, "Viata dubla a lui Fidel Castro", Sanchez sustine ca fostul sau sef controla aproximativ 20 de locuinte de lux, detinea o insula secreta din Caraibe si se ocupa de banii publici.

Fostul bodyguard a povestit cum, in 1998, a ascultat o conversatie intre Castro si generalul José Abrantes - un om loial lui, ministru de Interne si fost sef al securitatii - in biroul lui Castro din Cavana.

Desi i s-a spus foarte clar sa nu inregistreze nimic, Sanchez a decis sa dea drumul unui microfon care era ascuns intr-un tavan fals, atat "din curiozitate", dar si ca sa-si mai "omoare din plictiseala". El sustine ca un traficant de droguri cubanez, care traia in SUA si care conducea ö uriasa operatiune de trafic de stupefiante cu guvernul" dorea sa isi petreaca vacanta in tara sa natala, timp de o saptamana. Generalul Abrantes i-ar fi cerut voie lui Castro sa-l aduca pe traficant in Cuba, temporar, unde intentiona sa mearga pe plaja de lux Santa Maria del Mar, impreuna cu parintii. "Lanchero voia sa plateasca 75.000 de dolari, ceeea ce, intr-o vreme de recesiune economica, nu era rau. Iar Fidel era total de acord", scrie Sanchez in cartea sa, conform Daily Mail, care citeaza New York Post.

Citeste continuarea pe Stirileprotv.ro