Pe de o parte este nepoliticos să mănânci de faţă cu cineva care nu mănâncă, iar pe de altă parte colegii tăi nu se aşteaptă să îţi împarţi alimentele cu ei.

Astfel, masa de prânz trebuie să aibă un miros discret, astfel încât să nu atragă atenţia colegilor din birou.

De asemenea, nimeni nu ar trebui să te audă cum mesteci mâncarea sau sorbi din supa ta preferată.

bucatarie

 

În cazul în care există o bucătărie comună a biroului, atunci trebuie să fie aplicate câteva reguli clare pentru "o convieţuire paşnică".

În primul rând, trebuie să existe o persoană care să fie responsabilă de bucătărie şi să aibă autoritatea de a decide cine trebuie să o cureţe.

Astfel, pe uşa frigiderul trebuie postată o listă cu reguli, dar trebuie să fie foarte clar faptul că locul este destinat doar în acest scop. În caz contrar, s-ar putea ca uşa să devină un loc plin cu poze cu familia şi anunţuri de tot felul.

frigider

 

De asemenea, frigiderul trebuie curăţat în fiecare săptămână, iar mâncarea nu ar trebui să rămână cu săptămânile în el.

Pe de altă parte, nu este recomandat ca mâncarea să aibă un miros puternic.

Orice ai aduce la birou, verifică dacă mâncarea este depozitată în recipiente închise ermetic. De asmenea, numele tău trebuie să fie menţionat pe o etichetă ataşată recipientul cu mâncare.

Dacă aduci mâncare pentru întregul departament, poţi folosi o etichetă pe care să precizezi acest lucru, în aşa fel încât toată lumea să ştie că poate gusta.

mancare

 

Nu ocupa mult spaţiu în frigider, monopolizându-l cu recipiente enorme şi aplatizând alimentele tuturor. De asemenea, trebuie verificat de fiecare dată dacă uşa frigiderului este închisă.

În altă ordine de idei, trebuie ştiut faptul că microundele nu sunt destinate pentru a găti la birou. Cuptorul cu microunde se foloseşte doar pentru încălzirea mâncării şi este de preferat să nu plecaţi în timp ce mâncarea se încălzeşte. Totodată, atunci când cuptorul cu microunde s-a murdărit, este politicos să iei buretele şi să-l cureţi.

De asemenea, atenţia trebuie îndreptată şi către felul de mâncare pe care îl încălzeşti pentru a nu învălui tot biroul, spre exemplu, într-un miros de floricele de porumb.

popcorn

 

Există foarte multe firme care au interzis consumarea floricelelor de porumb în sediul lor, tocmai din cauza mirosului lor.

cafea

 

Pe de altă parte, multe birouri au un singur filtru de cafea. Aşadar, este important ca acesta să fie curăţat după ce este folosit, fiind pregătit pentru următoarea persoană care vrea să bea o cafea.

pahar

 

Fiecare trebuie să îşi spele paharul, farfuria, cana şi să le pună la locul lor. Fie că este vorba despre biroul vostru, frigiderul bucătăriei, filtrul de cafea, acestea trebuie curăţate.

Colegii de birou nu sunt robii tăi, după cum nici tu nu eşti sclavul lor.