Aceasta afirmatie apartine mai multor analisti politici si economici, intre care si Stanslav Belovsky, ale carui declaratii sunt amintite de International Business Times.

Putin, care conduce destinele Rusiei de aproape doua decenii, fie ca a facut-o din postura de presedinte ori de prim ministru, ar avea o avere secreta de doua ori si jumatate mai mare decat Amancio Ortega, fondatorul Inditex, ori Bill Gates, cel al Microsoft. Despre 200 de miliarde de dolari este vorba.

Stanslav Belkovsky estima in 2007 ca averea lui Putin se ridica la 40 de miliarde de dolari, iar in 2012 la peste 70 miliarde dolari. Acum, presedintele rus ar avea circa 200 de miliarde, potrivit unor aproximari.

Totusi, este greu spre imposibil de spus exact, pentru ca acesta nu detine actiuni in companii publice sau private, nici alte bunuri de o atat de mare valoare.

De asemenea, Bill Browder, autor si fost manager al unui fond din Rusia, sustine ca afirmatiile lui Belkovsky nu ar fi departe de realitate.

"Cred ca 200 de miliarde poate fi un numar corespondent cu realitatea. Dupa atatia ani in fruntea Rusiei, dar si dupa cifrele produse in acest timp in aceasta tara, se poate vorbi despre o astfel de suma", spune si Browder.

Vladimir Putin a ramas totusi intotdeauna discret in privinta averii sale si nu a raspuns niciodata speculatiilor.

Prin comparatie, Tarul Nicolae al II-lea ar fi avut, in momentul mortii, o avere estimata la 300 miliarde dolari, suma fiind convertita la realitatea zilelor noastre.