Expoziţia "The Human Body" va fi deschisă, la Muzeul Antipa, pe 22 martie, şi va putea fi vizitată până pe 30 iunie, zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 - 20.00.
Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în oraşe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.
Expoziţia "The Human Body" îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o şansă unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg şi de a "experimenta" o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este şi acela de a-i determina pe vizitatori să-şi respecte şi să-şi îngrijească organismul, acordând atenţie felului în care aleg să trăiască.
Potrivit organizatorilor, expoziţia "The Human Body" îşi poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esenţiale ale anatomiei umane. "De ce strănutăm? De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?" - sunt doar câteva din întrebările la care vizitatorii vor afla un răspuns vizitând expoziţia "The Human Body".
Totodată, vizitatorii expoziţiei vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezităţii şi ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.
Corpurile umane prezentate în cadrul expoziţiei "The Human Body" au fost donate, în conformitate cu legislaţia chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. Corpurile sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar şi vizitatorilor muzeelor, în scop educaţional.
Prin plastinaţie, ţesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular, şi în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect, se spune în comunicat.
Biletele pentru această expoziţie au fost puse în vânzare miercuri şi au preţuri cuprinse între 32 şi 60 de lei/ persoană şi, respectiv, 85 şi 135 de lei/ grup. Totodată, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expoziţie în baza unui tichet în valoare de 30 de lei/ persoană. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.
Adulţii care achiziţionează bilete în avans, în perioada 6 martie - 21 martie, beneficiază de un discount de 20% (ofertă valabilă numai pentru adulţi). Oferta este diponibilă în număr limitat. Tichetele pot fi cumpărate online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, prin CardAvantaj, la sediul Eventim din strada Polonă nr. 15.