Potrivit acestui studiu - "Tablet Tracker" -, femeile deţineau 52% din totalul tabletelor din Marea Britanie, în luna mai. Anul trecut, acest procent era de 43%, informează bbc.co.uk.

Autorii studiului consideră că această schimbare a trendului a fost cauzată de doi factori: lansarea pe piaţă a unor tablete de dimensiuni mai mici şi faptul că femeile sunt acelea care devin de obicei posesoarele unor dispozitive electronice "second hand".

Aceeaşi tendinţă a contribuit la creşterea numărului de persoane cu vârste cuprinse în intervalul 18-34 ani care deţin o tabletă - ele reprezintă acum 26% din piaţă, faţă de 19% în 2012.

"Primii care au cumpărat tablete au fost în mod tipic bărbaţi", spune John Gilbert, coordonatorul departamentului Tehnologie şi Telecomunicaţii din cadrul companiei YouGov.

"Pe măsură ce cumpără cele mai noi modele, ei plasează dispozitivele mai vechi pe piaţa secundară sau le oferă celorlalţi membri ai familiilor lor. Tot mai multe femei şi persoane sub 35 de ani deţin acum tablete vechi, precum iPad 1 şi 2, în timp ce foarte mulţi bărbaţi şi-au cumpărat modele mai recente, precum iPad 3 şi 4 şi modele Samsung", a adăugat el.

Acelaşi studiu indică faptul că 22% din totalul adulţilor din Marea Britanie deţin în prezent cel puţin o tabletă şi că 19% din totalul persoanelor care nu au încă o tabletă intenţionează să îşi cumpere în curând un astfel de dispozitiv electronic.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 3.824 de persoane din Marea Britanie, în vârstă de peste 18 ani, în perioada 8-10 mai.