FILM

The Boxtrolls
Regie: Graham Annable, Anthony Stacchi
Distributie: Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost

Sunt trolii din cutie niste monstri infioratori care traiesc sub strazile din orasul Cheesebridge si ies afara doar pentru a fura exact ce iubesc locuitorii acestuia mai mult, copiii si branzeturile? Eggs, un baiat orfan, nu e deloc de aceeasi parere si trebuie sa ia masuri cand un malefic responsabil cu deratizarea e gata de orice ca sa ii starpeasca pe troli. Eggs se aventureaza in lumea lor de sub pamant si ajunge sa faca echipa cu o fata dornica de aventura, care il va ajuta sa-si salveze nu doar prietenii, ci si intreg orasul Cheesebridge.

Maps to the Stars
Regie: David Cronenberg
Distributie: Julianne Moore, Robert Pattinson, Mia Wasikowska

David Cronenberg a descoperit in Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film impreuna, dupa Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce "Wild Palms" Wagner, filmul Maps To The Stars prezinta aparent universul egoist al vedetelor, intr-un joc al manipularilor si al consecintelor nefaste. Alaturi de Robert Pattinson vor mai juca actori precum Julianne Moore, John Cusack si Mia Wasikowska.

Horns
Regie: Alexandre Aja
Distributie: Daniel Radcliffe, Juno Temple

In Horns, Daniel Radcliffe joaca rolul lui Ig Perrish, un barbat suspectat ca si-ar fi violat si ucis iubita. Mahmur dupa o noapte de petrecere, Ig se trezeste a doua zi cu coarne crescute, in mod inexplicabil. Aceste coarne au niste puteri speciale si ii fac cei din jur sa maturiseasca pacatele si crimele comise. Astfel, Ig se va folosi de puterile coarnelor pentru a afla in ce circumstante a murit iubita sa si pentru a se razbuna.

Filmul este regizat de Alexandre Aja, cunoscut pentru horroruri ca The Hill Have Eyes sau Piranha 3D si este inspirat de romanul cu acelasi nume al lui Joe Hill. Joe Hill este fiul celebrului scriitor american Stephen King. Din distributie mai fac parte Juno Temple, Joe Anderson, Kelli Garner, Max Minghella si James Remar.

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo editia a IX-a - Bridges - Palatul Cotroceni

31 Oct ora 19:00 - 22:00

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo editia a IX-a - Bridges - Palatul Cotroceni

A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.

SoNoRo - Bridges from Andrei Carcea on Vimeo.

Programul editiei 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra. Concertele tematice vor fi completate de o seara poetica cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz François Couturier, alaturi de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de exceptie cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos si band-ul sau din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o intalnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicala a secolului XX, si de multe alte surprize.

Muzicieni precum violonistii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violoncelistii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar cateva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artisti care vor incanta publicul la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Programul complet il gasesti aici

The End of the World Party VII - Detroit Swindle - Palatul Camerei de Comert

31 Oct ora 22:00 - 06:00

The End of the World Party VII - Detroit Swindle - Palatul Camerei de Comert

Cea mai lonegeviva petrecere costumata din Bucuresti, End of The World Party, ajunge la editia cu numarul sapte.

Asa cum ne-am obisnuit de-a lungul timpului, vor fi prezente doua scene, ale caror staruri vor fi duo-ul olandez Detroit Swindle, alaturi de o serie de artisti autohtoni: Golan, Victor Stancov, Kosta, Fouchat, AltOm, Bask si Giuser. Petrecerea se va tine in cladirea istorica a Palatul Camerei de Comert chiar in Centrul Vechi al Bucurestiului. Pregatiti-va cele mai nebune costume si haideti sa dansam pana dimineata, pe ritmuri infricosatore.

Festivalul National de Teatru - FNT 2014

Festivalul National de Teatru - FNT 2014

Evenimentul este organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primaria municipiului Bucuresti si ARCUB.

Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oara, directia evenimentului.

Festivalul National de Teatru a castigat in vizibilitate si impact pentru ca deschiderea internationala a insemnat nu numai o reflectare pertinenta a fenomentului teatral romanesc, cat, mai ales, contacte directe intre creatori, producatori, artisti, directori de festivaluri, care au generat diferite alte proiecte.

Programul complet il gasesti AICI

Salonul European de Banda Desenata 2014 - Muzeul National de Arta Contemporana

31 Oct ora 10:00 - 18:00
01 Noi ora 10:00 - 18:00
02 Noi ora 10:00 - 18:00

Salonul European de Banda Desenata 2014 - Muzeul National de Arta Contemporana

Salonul European de Banda Desenata va avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana, etajul 4, aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie.

Expozitiile prezentate in cadrul Salonului European de Banda Desenata arata cum poate fi declinata o forma de arta in functie de specificitatile culturale ale fiecarei tari, pastrand totusi un numitor comun.

!MPRO - Festivalul National de Teatru de Improvizatie 2014

!MPRO - Festivalul National de Teatru de Improvizatie 2014

Cea de-a doua editie !MPRO aduce in perioada 23 octombrie – 1 noiembrie pe scena teatrelor din Bucuresti spectacole in premiera in Romania. Timp de 10 zile, la Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Elisabeta si Godot Cafe-Teatru, actorii vor juca in fata publicului formate noi de improvizatie, extrem de populare in tari precum SUA, Canada sau Australia.

In cele zece zile de eveniment publicul va avea parte atat de spectacole de teatru de improvizatie jucate pentru prima data in cadrul festivalului cat si de ateliere, lansari de carte si proiectii de film ale improvizatorilor internationali.

La prima editie, !MPRO si-a propus sa aduca laolalta trupele de improvizatie din Romania, pentru a arata publicului peisajul improvizatiei asa cum a fost el conturat de cei peste o suta de improvizatori romani. Anul acesta !MPRO provoaca deopotriva spectatorii si comunitatea actorilor sa descopere provocarile teatrului de improvizatie, un cameleon al artelor spectacolului.

Editia a 2-a este organizata cu sprijinul ARCUB, prin programul Bucuresti 555.