Daca cineva considera ca spalatul zilnic sub dus este inutil, un nou studiu sugereaza ca are dreptate. Desi s-a creat ideea ca spalatul zilnic tine de decenta, expertii spun ca ar trebui facut doar o data sau de doua ori pe saptamana, scrie Esquire.

Dr Elaine Larson, expert in boli infectioase la Universitatea Columbia, spune: "Cred ca dusul este folosit mai ales din motive de estetica. Oamenii cred ca fac dus pentru igiena si pentru a fi mai curati insa, bacteriologic, nu este cazul".

Ea mai adauga faptul ca desi spalatul este necesar pentru a scapa de transpiratie dupa efort sau statul in caldura, nu va ajuta la protejarea impotriva bolilor. Sfatul ei? Asigurati-va ca va spalati pe maini, lucru care ar trebui sa fie suficient.

Exista si sugestia ca spalatul prea des sub dus usuca pielea si ofera sansa anumitor germeni sa intre prin pori. "Corpul tau este o masinarie bine pusa la punct. Dusul zilnic nu este necesar" spune si Dr C Brandon Mitchell, profesor asistent de dermatologie la Universitatea George Washington.